reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Bayramdan önce gelecek!

Bayramdan önce gelecek!

Birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Köklüce mevkiinde bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde yürütülen çalışmalarda herhangi bir aksaklık olmadığını belirterek, ?Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı inşallah planladığımız şekilde devam ediyor. Önümüzdeki Ramazan Bayramı´ndan önce hizmete almayı planlıyoruz? dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, birtakım incelemelerde bulunmak üzere havayoluyla ilimize geldi. Vali Salih Ayhan ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Turhan, daha sonra Köklüce mevkiinde bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden ve yüklenici firma ilgililerinden gelinen süreç hakkında bilgi aldı.

?ÇALIŞMALARIMIZDA SORUN GÖRÜNMÜYOR?

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, ?Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı Sivas şantiyesindeyiz. Bu projede çalışan müteahhitlerimizle, teknik ekiple, valimizle beraber çalışmalar hakkında bilgi aldık, değerlendirmeler yaptık. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı inşallah planladığımız şekilde devam ediyor. Hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuna açıkladığı gibi önümüzdeki Ramazan Bayramı´ndan önce hizmete almayı planlıyoruz. Çalışmalarımızda bir sıkıntı, sorun şu anda görünmüyor. Hedefimiz Ankara´yı Sivas´a yüksek hızlı trenle bağlamak? dedi.

?HIZLI TREN ÇALIŞMALARINA ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR?

Bakan Turhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Tabii hükümetimiz yüksek hızlı tren ve hızlı tren çalışmalarına özel önem veriyor. Bu çalışmalarımız sadece Ankara-Sivas hattında değil, Ankara-İzmir hattında, Bursa-Osmaneli hattında, Mersin-Antep hattında, Karaman-Yenice hattında da devam ediyor. Bu kesimlerdeki çalışmalara ilave olarak yine proje çalışmaları devam eden hatlarımız da var. Sivas-Malatya-Elazığ hattı, Antep-Urfa-Diyarbakır hattı, Eskişehir-Afyon-Antalya hattındaki proje çalışmalarımız da devam etmekte. Bunun yanında geçen ay temelini attığımız Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattında da çalışmalara başladık. Halkalı-Çerkezköy arasını ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü´nden geçen ve Çerkezköy´e bağlanacak olan hattı da önümüzdeki günlerde projeleri tamamlanmış, ihaleye çıkaracağımız hatlar olarak söyleyebiliriz. Hayırlı olsun.?Haber: Muhammed Demir

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...