Yusuf Tekin duyurdu: LGS 13 Haziran'da yapılacak
Öğrenciler, yıl sonunda girecekleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yoğun bir hazırlık süreci yürütüyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS’nin tarihine ilişkin önemli bir duyuru yaptı. Bakan Tekin’in açıklamasına göre, daha önce 14 Haziran’da planlanan merkezi sınav, aynı gün gerçekleşecek milli maç nedeniyle bir gün öne alındı.
Buna göre LGS, 13 Haziran 2026 tarihinde yapılacak. Bakan Tekin, tarih değişikliği ile ilgili olarak, “14 Haziran’da yapılması planlanan sınavın milli maçla çakışmaması için sınav bir gün öne alındı” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, sınavdan bir gün önce 12 Haziran 2026 tarihinde okullar 1 gün idari tatil olacak. Bu düzenleme, öğrencilerin sınav öncesinde hazırlıklarını daha rahat tamamlamalarına imkan sağlayacak.
Öğrenciler ve veliler, LGS’ye kısa bir süre kala sınav tarihindeki bu değişiklikle ilgili bilgilendirilmiş oldu.