reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Türkiye İlber Hocasını kaybetti! İlber Ortaylı'nın ailesi, cenazeye geleceklerden bakın ne istedi

Türkiye İlber Hocasını kaybetti! İlber Ortaylı'nın ailesi, cenazeye geleceklerden bakın ne istedi

Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı için 16 Mart Pazartesi günü İstanbul’da cenaze töreni düzenlenecek.

MUHABİR: Haber Merkezi

Türkiye İlber Hocasını kaybetti! İlber Ortaylı'nın ailesi, cenazeye geleceklerden bakın ne istedi

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, cenazeye çiçek gönderilmemesi istenirken bunun yerine Türk Eğitim Vakfı’na bağış yapılması çağrısında bulunuldu.

Türkiye’de tarih biliminin geniş kitlelere ulaşmasında önemli rol oynayan Prof. Dr. Ortaylı; akademik çalışmaları, kitapları ve konferanslarıyla yalnızca üniversite çevrelerinde değil toplumun farklı kesimlerinde de güçlü bir etki bıraktı. Derin tarih bilgisi, keskin yorumları ve kendine özgü anlatımıyla tanınan usta tarihçi, Türkiye’nin entelektüel hayatında iz bırakan isimler arasında gösteriliyordu.

Cenaze Töreni Pazartesi Günü

Prof. Dr. İlber Ortaylı için ilk tören 16 Mart 2026 Pazartesi günü Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de düzenlenecek anma programında akademisyenler, öğrenciler ve sevenleri Ortaylı’yı son kez anacak.

Fatih Camii’nde Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Üniversitedeki törenin ardından Ortaylı’nın cenazesi Fatih Camii’ne getirilecek. Usta tarihçi için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından İlber Ortaylı’nın naaşı Fatih Camii Haziresi’nde toprağa verilecek.

Ailesinden Bağış Çağrısı

Aile tarafından yayımlanan taziye ilanında cenazeye çiçek gönderilmemesi özellikle rica edildi. Açıklamada, çiçek göndermek isteyenlerin bunun yerine Türk Eğitim Vakfı’na bağış yapmasının tercih edildiği belirtilerek bu çağrının merhum tarihçinin eğitime verdiği önemi yansıttığı ifade edildi.

Mezarıyla İlgili Sözleri Yeniden Gündemde

Öte yandan İlber Ortaylı’nın daha önce verdiği bir röportajda mezarıyla ilgili söylediği sözler de yeniden gündeme geldi. Ortaylı, kendisine yöneltilen “Mezarınızla ilgili bir vasiyetiniz var mı?” sorusuna, kalabalığı sevmediğini belirterek mezar yeri için Gelibolu’yu işaret etmiş ve “Herhalde Gelibolu olur, burada istemiyorum. Kalabalık sevmiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de tarih bilincinin gelişmesine büyük katkı sağlayan İlber Ortaylı, geride bıraktığı eserler ve yetiştirdiği öğrencilerle uzun yıllar anılmaya devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...