Tuncay Sonel hakkında şok iddia daha! Valiye istifa çağrıları yaptırıp...
İddialara göre Sonel'in, dönemin Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın görevden ayrılması için sosyal medya üzerinden organize paylaşımlar yaptırdığı öne sürüldü.
Sözcü'nün haberine göre, Sonel'in polis memuru Gökhan Ertok aracılığıyla bot hesaplar kullanarak sosyal medyada "Adıyaman Valisi istifa" paylaşımlarını organize ettiği ve bu yolla kamuoyu baskısı oluşturmaya çalıştığı iddia edildi.
Mahmut Çuhadar ise görevinden ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada, istifasının sağlık sorunları nedeniyle gerçekleştiğini belirtmişti.
Haberde ayrıca, Çuhadar'ın görevden ayrılmasının ardından sosyal medyada Tuncay Sonel için "Allah senden razı olsun, inşallah buraya vali olursun" ifadelerinin yer aldığı videoların dolaşıma sokulduğu da öne sürüldü.
Öte yandan Gülistan Doku dosyasında da yeni gelişmeler yaşandığı belirtildi. Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, genç kadının kaybolmasından 41 gün önce Polis Bilişim Ağı (POLNET) üzerinden 40 sayfalık usulsüz sorgulama yapıldığını iddia etti.
Çimen ayrıca, soruşturma kapsamında savcılığa 108 kişiden oluşan bir "örtbas listesi" sunduklarını belirterek, bu kişilerden 19'u hakkında operasyon gerçekleştirildiğini, soruşturmanın genişletilmesini beklediklerini ifade etti.
İddialarla ilgili Tuncay Sonel veya adı geçen diğer kişilerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Soruşturma süreci devam ediyor.