reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16
sivas360 Genel TOKİ'den ezber bozan kampanya: Kura yok, ikamet şartı yok! İşte 20 bin konutun detayları

TOKİ'den ezber bozan kampanya: Kura yok, ikamet şartı yok! İşte 20 bin konutun detayları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), orta gelir grubuna yönelik yeni konut satış modelini hayata geçirerek 64 ilde toplam 20 bin konutu “açık satış” yöntemiyle vatandaşların erişimine açıyor.

MUHABİR: Haber Merkezi

TOKİ'den ezber bozan kampanya: Kura yok, ikamet şartı yok! İşte 20 bin konutun detayları

Bu yeni sistemde, daha önce uygulanan kura yöntemi ve ikamet zorunluluğu kaldırılırken, başvuru önceliği esasına dayalı bir satış süreci başlatılıyor.

Projede amaç, konut sahibi olma sürecini hızlandırmak ve daha geniş bir kitleye fırsat sunmak olarak ifade ediliyor. Başvuruların 15-17 Haziran tarihleri arasında yapılacağı belirtilirken, vatandaşlar banka şubeleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Satış sürecine ilişkin en çok merak edilen konular da netleşti. Buna göre, farklı bir şehirde ikamet eden vatandaşlar başka illerdeki projelere başvuru yapabilecek; ikamet şartı aranmayacak. Ayrıca konutlarda oturma zorunluluğu bulunmuyor ve satın alınan evlerin kiraya verilmesi mümkün olacak.

Başvuru için evli olma şartı aranmazken, her aileden yalnızca bir kişinin başvuru yapabileceği açıklandı. Daha önce TOKİ’den konut satın alan vatandaşlar ise bu kampanyadan yararlanamayacak. Başvurular, Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yürütülecek.

Kampanyada gelir şartı bulunmazken, başvuru yapacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve üzerine kayıtlı bir konut bulunmaması gerekiyor. Klasik kura sistemi uygulanmayacak; konutlar, başvuru sırasına göre satışa sunulacak.

Satış sonrası süreçte ise önemli bir kısıtlama yer alıyor. Konutlar, borç tamamen bitene kadar devredilemeyecek veya satılamayacak. Ancak tapu alındıktan sonra mülkiyet hakkıyla birlikte satış yapılabilecek.

Ödeme planında ise farklı seçenekler sunuluyor. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanırken, yüzde 50 peşinat ödeyenler için 72 aya kadar vade ve ek indirim imkânı sağlanıyor. Ayrıca peşinatın ikiye bölünerek ödeme yapılabildiği alternatif bir plan da sunuluyor.

Konut fiyatlarının illere ve projelere göre değiştiği, yaklaşık 2,1 milyon TL ile 6,2 milyon TL arasında satışların gerçekleştiği belirtiliyor. Taksitlerin ise 18 bin TL seviyesinden başladığı ifade ediliyor.

Bursa, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya başta olmak üzere birçok ilde farklı büyüklüklerde projeler satışa açılıyor. Yüzlerce konutluk projelerle özellikle deprem bölgesi illerinde önemli bir konut arzı oluşturulması hedefleniyor.

Yeni modelin, konut erişimini kolaylaştırarak yoğun talep gören TOKİ projelerinde süreci hızlandırması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...