reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Tanju Özcan gözaltında! Market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktı!

Tanju Özcan gözaltında! Market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktı!

Tanju Özcan, “icbar suretiyle irtikap” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

MUHABİR: Haber Merkezi

 

Tanju Özcan gözaltında! Market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktı!

Tanju Özcan gözaltında! Market yetkililerinin ifadeleri ortaya çıktı!Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Özcan ile birlikte toplam 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Soruşturmanın, zincir marketlerden “reklam katkı payı” talep edildiği iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, bazı işletmelerden reklam bedeli adı altında ödeme talep edildiği, bu ödemeyi kabul etmeyen işletmelere yönelik denetim ve mühürleme işlemlerinin uygulandığı öne sürüldü.

Zincir market yetkililerinin ifadelerine göre, 2024 yılında belediyeye davet edildiklerini ve reklam vermemeleri nedeniyle bazı mağazaların geçici süreyle mühürlendiğini iddia edildi. Market temsilcileri, denetimlerde NACE2 faaliyet sınıflandırma belgelerinin gerekçe gösterildiğini ifade etti.

Yerel bir zincir market yetkilisi ise 100 bin TL + KDV tutarında reklam sözleşmesi imzalandığını, yapılan denetimlerde ise herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediğini söyledi.

Diğer tanıklıklarda ise aylık ödeme talepleri gündeme geldi. Bazı işletme temsilcileri, kurulması planlanan bir vakfa reklam karşılığı düzenli ödeme yapılmasının teklif edildiğini, ulusal marketlerden 15 bin TL, yerel marketlerden ise 25 bin TL talep edildiğini öne sürdü.

Bir başka şube yöneticisi ise belediyede gerçekleştirilen toplantılarda zarflar içerisinde teklif formlarının dağıtıldığını, toplantı sonrası denetimlerin yoğunlaştığını iddia etti. Eski bazı bölge sorumluları da ödeme taleplerinin reddedilmesi sonrası denetim ve cezai işlemlerin arttığını ileri sürdü.

Olayla ilgili gözaltına alınan diğer isimler arasında Süleyman Can, Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan ve bazı belediye yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Dosya kapsamında savcılık incelemesinin çok yönlü olarak sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...