Sivas’ta Bir Haftada 23 Bin 393 Araç Denetlendi! Yüzlerce Sürücüye İşlem Yapıldı
Kent genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda 23 bin 393 araç ve sürücüsü kontrol edilirken, trafik kurallarını ihlal eden çok sayıda sürücü hakkında işlem yapıldı.
Sivas genelinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen denetimlerde, 23 bin 393 araç ve sürücüsü ekipler tarafından incelendi. Yapılan kontrollerde çeşitli ihlaller tespit edilirken, kurallara uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandı.
Halkın huzur ve güvenliğini olumsuz etkileyen araçlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda 159 araç ve sürücüsüne işlem yapılırken, alkollü araç kullandığı belirlenen 15 sürücü hakkında da yasal işlem gerçekleştirildi.
Denetimler kapsamında trafik kurallarını ihlal eden 25’i geçici, 2’si daimi olmak üzere toplam 27 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Emniyet Kemerine Yönelik Bilgilendirme Yapıldı
Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otogar uygulama noktasında emniyet kemeri kullanımının önemine yönelik bilgilendirme çalışması da gerçekleştirdi. Çalışmalarda 105 sürücü ve 1.537 yolcuya emniyet kemerinin hayati önemi anlatıldı.
Öte yandan mevzuata aykırı şekilde abarth egzoz kullanan 4 sürücüye işlem uygulanırken, "dur" ihtarına uymayan 3 sürücü hakkında da gerekli yasal işlemler yapıldı. Bu araçlar trafikten men edildi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğinin artırılması ve meydana gelebilecek kazaların önlenmesi amacıyla denetimlerin kent genelinde aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Ekipler, sürücülere trafik kurallarına uyma ve daha dikkatli araç kullanma çağrısında bulundu.
