reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21
sivas360 Genel Sivas’ta Arazide Görülen Ayı Ailesi Kameraya Yansıdı

Sivas’ta Arazide Görülen Ayı Ailesi Kameraya Yansıdı

Sivas’ın Zara ilçesinde bir vatandaş, arazide dolaşan anne ayı ve üç yavrusunu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Sivas’ta Arazide Görülen Ayı Ailesi Kameraya Yansıdı

 Seslenilince irkilen ayı ailesi kısa süre sonra çalılıkların arasına girerek gözden kayboldu.

Zara ilçesine bağlı Ahmethacı köyü yakınlarında yaşanan olayda, Halil Bozkurt misafirleriyle birlikte köy çevresinde gezintiye çıktı. Araçla seyir halindeyken önce bir yavru ayı fark eden Bozkurt, kısa süre içinde bölgede anne ayı ile birlikte toplam üç yavrunun daha bulunduğunu gördü.

Durumu cep telefonu kamerasıyla kayda alan Bozkurt’un ses çıkarması üzerine anne ayının yavrularını koruma içgüdüsüyle hareket ettiği, ardından ailesiyle birlikte hızla çalılıklara yönelerek bölgeden uzaklaştığı görüldü.

O anları ilk kez bu kadar yakından ayı gördüğünü belirten Bozkurt, “Ahmethacı köyünde misafirim vardı. Köyde gezintiye çıkmıştık. Araçtayken yavru ayıyı fark ettik. Çekim yaparken üç tane daha olduğunu gördük. Ses çıkarınca yavrusunu korumaya aldı. Zara’da böyle bir an yaşamak ilginçti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...