Özgür Özel ilk resmi adımı yarın atıyor
Genel Başkan Özgür Özel’e yakın isimlerin, olağanüstü kurultayın 45 gün içerisinde toplanabilmesi amacıyla yaklaşık bin delegenin imzasını yarın CHP Genel Merkezi’ne teslim etmesi bekleniyor.
Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın çevreler, mahkeme kararının kesinleşmeden kurultay sürecinin işletilemeyeceğini savunuyor. Bu nedenle olağanüstü kurultayın da mevcut şartlarda toplanamayacağını öne süren Kılıçdaroğlu ekibi, imza girişimine temkinli yaklaşıyor. İmzaların kabul edilmemesi halinde ise parti içinde yeni bir hukuki tartışmanın gündeme gelmesi bekleniyor.
Öte yandan CHP Genel Merkezi, olağan kurultay takvimini başlatarak ilçe ve il kongreleriyle birlikte süreci 6 ila 7 aylık bir zamana yaymayı planlıyor. Parti yönetimi, kurultayın gerçekleştirilebilmesi için mahkeme kararının kesinleşmesi gerektiği görüşünü koruyor.
Kurultay sürecinde tartışma yaratan bir diğer konu ise hangi delegelerin imza verebileceği oldu. Bu gelişmeler yaşanırken CHP’de Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın’ın görevlerinin sona erdiği öğrenildi. Boşalan görevlere ise İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in atanmasının beklendiği ifade ediliyor.