Mustafa Destici’den Laiklik Bildirisine Sert Tepki: “Reddediyorum ve Kınıyorum”
Ankara’da düzenlenen bir iftar programında konuşan Destici, bildirinin içeriğine katılmadığını belirterek “Bu bildiriyi reddediyor ve kınıyorum” ifadelerini kullandı.
Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Kızılcahamam-Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Destici, bildirinin kamuoyunda yeni bir tartışma başlattığını söyledi. Gazeteci, yazar, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 168 kişilik grubun yayımladığı bildirinin ardından siyasette farklı açıklamaların geldiğini hatırlatan Destici, daha önce de laiklik tartışmaları üzerinden toplumsal gerilimlerin yaşandığını ifade etti.
Destici, Türkiye’nin toplumsal yapısına dikkat çekerek ülkenin değerleri ve inanç yapısına yönelik hassasiyetlerin korunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin farklı ideolojik yaklaşımlar üzerinden tartışma konusu yapılmasına karşı olduklarını belirten Destici, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.
Öte yandan, bildirinin yayımlanmasının ardından siyasi tartışmalar da hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya tepki gösterirken, Milli Eğitim Bakanı’nın da konuyu yargıya taşıma değerlendirmesinde bulunduğu belirtilmişti.
Önümüzdeki günlerde laiklik bildirisine ilişkin siyasi tartışmaların devam etmesi bekleniyor.