Antalya’da Kırmızı Işık İhlali Kazaya Neden Oldu: 1 Yaralı
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 3 tekerlekli motosiklet ile otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Altınkum Mahallesi Atatürk Bulvarı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. İddiaya göre kırmızı ışık ihlali yapan 07 BRC 735 plakalı 3 tekerlekli motosiklet, 07 BHP 453 plakalı otomobil ile kavşakta çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle 3 tekerlekli motosiklet devrilirken, sürücüsü yola savruldu. Kazayı gören vatandaşlar yaralı sürücünün yardımına koşarken, durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralı sürücü daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, kırmızı ışık ihlallerinin trafik kazalarındaki en önemli etkenlerden biri olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Yetkililer, sürücülere trafik kurallarına uyma ve özellikle kavşaklarda dikkatli olma çağrısında bulundu.