Kayseri’de 450 Bin TL’lik Hırsızlık Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde gerçekleştirilen hırsızlık olaylarını aydınlatmak amacıyla yürüttükleri operasyonlarda, 3 farklı ikametten toplam yaklaşık 450 bin TL değerinde mal çalan 4 şahsı yakalayarak adli mercilere teslim etti.
Teknik ve Fiziki Takip Sonrası Operasyon
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, mal varlığına karşı işlenen suçların faillerini yakalamak için 3 ay süren teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinler doğrultusunda CMK 135 ve 140 kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Şüpheliler Yakalandı ve Tutuklandı
Operasyonlarda, T.U. (39), S.T. (25), T.T. (20) ve N.T. (41) isimli şahıslar saklandıkları adreslerde yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Hırsızlık Anları Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Yakalanan şahısların hırsızlık yaptığı anlar, apartman ve ikametlerdeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri, görüntüleri delil olarak dosyaya ekleyerek soruşturmayı tamamladı.
Vatandaşlara Uyarı ve Önlemler
Emniyet yetkilileri, vatandaşları ev ve iş yerlerinde güvenlik önlemlerini artırmaları konusunda uyardı. Kameralı sistemlerin ve komşu gözetiminin suçların önlenmesinde önemli bir rol oynadığı vurgulandı.