reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Kabine yarın toplanıyor: Ana gündem Terörsüz Türkiye süreci

Kabine yarın toplanıyor: Ana gündem Terörsüz Türkiye süreci

Türkiye’nin gözü, yarın Beştepe’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na çevrildi.

Kabine yarın toplanıyor: Ana gündem Terörsüz Türkiye süreci

 Üç haftalık aranın ardından yapılacak toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantıya, yeni atanan Adalet Bakanı Akın Gürlek ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ilk kez katılacak.

Terörsüz Türkiye Süreci Masada

Kabinenin ana gündem maddesini güvenlik politikaları oluşturacak. TBMM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun hazırladığı kapsamlı rapor toplantıda ele alınacak.

Bu rapor doğrultusunda Meclis’e sunulması beklenen yeni yargı paketinin çerçevesi belirlenecek. Özellikle infaz düzenlemeleri ile Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında planlanan değişiklikler detaylı şekilde değerlendirilecek.

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Beklentisi

Ekonomide enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ve atılacak yeni adımlar da gündemde olacak. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesi konusu da toplantının önemli başlıkları arasında yer alıyor.

Hâlihazırda 4 bin TL olarak uygulanan ikramiye tutarında artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararın toplantı sonrasında netlik kazanması bekleniyor.

ABD-İran Gerilimi Değerlendirilecek

Kabinede dış politika başlığı altında ABD ile İran arasında yükselen tansiyon da ele alınacak. ABD’nin Orta Doğu’daki askeri hareketliliği ve olası bir İran saldırısının bölgesel etkileri kapsamlı biçimde değerlendirilecek.

Türkiye’nin diplomatik temasları ve krizin büyümemesi için yürüttüğü girişimler de masaya yatırılacak.

Gazze’de Son Durum

Gazze’deki gelişmeler ve Gazze Barış Kurulu’nun çalışmaları da toplantının gündeminde olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, bölgedeki son gelişmeler hakkında Kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.

Yoğun gündemle toplanacak Kabine’den çıkacak kararlar, hem iç politika hem de dış politika açısından yakından takip edilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...