İlber Ortaylı Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda tutulan Ortaylı için yapılan tüm müdahaleler maalesef sonuç vermedi.
Ortaylı için düzenlenen ilk anma töreni Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Törende yakınları ve meslektaşları, Ortaylı ile ilgili anılarını paylaşarak ünlü tarihçiyi andı.
Törende bir arkadaşı, Ortaylı’nın akademik zekâsını ve esprili yaklaşımını yansıtan bir anıyı aktardı. Anıya göre bir panelde Makedonya’dan bahseden Yunan akademisyen sürekli “Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti” ifadesini kullanmış, Ortaylı ise konuşma sırası kendisine geldiğinde, “Eski Osmanlı Yunanistan Cumhuriyeti” diyerek karşılık vermişti.
Cenaze töreninin ikinci bölümü ise Fatih Camii’nde gerçekleştirilecek. İkindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Ortaylı, Fatih Camii Haziresi’nde, merhum tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın yanına defnedilecek.
Ortaylı’nın, daha önce yaptığı bir programda mezar yeriyle ilgili vasiyetinde Gelibolu’da defnedilmek istediğini belirtmiş olması ise hatırlatıldı.