Geminbeli Tüneli Tartışması Büyüyor: Hakan Aksu’dan Ulaş Karasu’ya Yanıt
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun eleştirilerine AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu’dan yanıt geldi.
Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hakan Aksu’nun Geminbeli Tüneli’nin teknik süreci hakkında kendisini eleştirdiğini belirterek, “Hatırlatmış olayım, ben inşaat mühendisiyim. Mesleğimin bir gereği olarak hem dünyadaki hem de ülkemizdeki inşaat teknolojilerini yakından takip ederim” ifadelerini kullandı.
Karasu, 2013 yılında temeli atılan Geminbeli Tüneli’nin daha önce 2018 yılında tamamlanacağının açıklandığını belirterek, projenin gecikmesine yönelik eleştirilerde bulundu.
AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ise Karasu’nun açıklamalarına sosyal medya üzerinden cevap verdi. Aksu, “Sayın Ulaş Karasu, bu şehirden o kadar kopmuşsunuz ki milletvekillerimizin mesleklerinden dahi haberdar değilsiniz” ifadelerini kullandı.
Aksu açıklamasında, “Yapay zekaya yazdırdığınız ifadelerle 25 yıldır bu şehre kazandırdığımız hizmetleri karalayabileceğinizi düşünüyorsunuz” diyerek eleştirilerde bulundu.
Sivas’ta yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Aksu, “Bizler her hafta Sivas’tayız. Size tavsiyemiz, en azından senede bir kez gelip yapılan çalışmaları yerinde görmeniz ve şehre kazandırılan hizmetlerden haberdar olmanızdır” dedi.
Geminbeli Tüneli ile ilgili siyasi tartışmanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
