Dipsizgöl’ün Rengi Değişti: Turkuaz Yerini Bulanık Görünüme Bıraktı
Turkuaz rengi ve yüzeyindeki yosun tabakasıyla “timsah gözü” görünümünü andıran göl, yoğun yağışların ardından eski görüntüsünü kaybetti.
Bayram tatilinde doğa tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan göl, bu kez ziyaretçilerine beklenen manzarayı sunamadı. Gölün suyu, kısa süre içinde bulanık ve balçık benzeri bir görünüme bürünerek dikkat çekti. Yaklaşık 17 metre derinliğe sahip olduğu bilinen Dipsizgöl’de, yosun yoğunluğu nedeniyle derin bölgelere inmenin de zorlaştığı ifade ediliyor.
Su rengindeki değişimin kesin nedeni henüz netleşmezken, bölgede son dönemde etkili olan yoğun yağışların bu duruma etki etmiş olabileceği değerlendiriliyor. Ziyaretçiler ise gölde yaşanan bu değişimin araştırılmasını ve doğal yapının eski haline kavuşturulmasını talep ediyor.
2020 yılında “nitelikli doğal koruma alanı” statüsüne alınan ve tabiat parkı ilan edilen Dipsizgöl, şelalesi ve mağarasıyla birlikte Sivas’ın önemli doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Göl, Sivas–Doğanşar karayolunun 60. kilometresinde bulunuyor.

