reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol dahil 9 kişi adliyeye sevk edildi

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol dahil 9 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İZBETON A.Ş. üzerinden yürütüldüğü belirtilen kooperatif soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi.

MUHABİR: Haber Merkezi

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol dahil 9 kişi adliyeye sevk edildi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Ümit Erkol’un da bulunduğu 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’nde “zimmet” ve çeşitli usulsüzlük iddiaları üzerine genişletildiği bildirildi. Savcılık tarafından yürütülen dosyada, İZBETON A.Ş. üzerinden bazı personel işlemlerinde gerçeğe aykırı kayıtlar oluşturulduğu ve sigorta bildirimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları yer alıyor.

Daha önce yürütülen operasyon kapsamında toplam 23 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 21’i yakalanmıştı. Şüphelilerin bir kısmının, kooperatifte çalışıyor gibi gösterilerek İZBETON A.Ş. üzerinden ödeme aldığı ve “elden yüksek maaş” verildiğine dair tespitlerin dosyada yer aldığı öne sürülmüştü.

Soruşturmanın geçmiş sürecinde, eski Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve bazı belediye bağlantılı isimler de gözaltına alınmıştı. Daha önceki yargı sürecinde ise eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZBETON eski yöneticileri dahil olmak üzere bazı şüpheliler hakkında tutuklama kararları verilmiş, diğer bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yetkililer, soruşturmanın genişleyerek sürdüğünü ve delil değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirtiyor.


 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...