reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel Bakanlık yasakladı: O bölgeye kurbanlık girişi yapılmayacak

Bakanlık yasakladı: O bölgeye kurbanlık girişi yapılmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2026 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MUHABİR: Haber Merkezi

Bakanlık yasakladı: O bölgeye kurbanlık girişi yapılmayacak

Kurban Bayramı yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı ve benzeri bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacıyla önemli bir karar aldı.

Alınan karara göre, Trakya Bölgesi’ne Anadolu’dan kurbanlık hayvan sevkiyatı tamamen durduruldu. Bölgenin, şap hastalığı ile koyun ve keçi vebası gibi salgın risklerinden korunması amacıyla “koruma bölgesi” kapsamına alındığı bildirildi.

Bakanlık yetkilileri, uygulamanın hayvan sağlığını korumak ve olası salgınların önüne geçmek için zorunlu olduğunu vurguladı. Kararla birlikte bölgede denetimler artırılırken, yol kontrol noktalarında veteriner hekimler ve emniyet birimleri görev yapacak.

Kaçak hayvan geçişlerine karşı sıkı tedbirler alınacağı belirtilirken, denetimlerin bayram süresince en üst seviyede sürdürüleceği ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...