Aydın’da Anlamlı Eğitim: Özel Sporcular İçin Antrenör Yetiştiriliyor
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 1., 2. ve 3. Kademe Yüzme Antrenörlüğü Kursu, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde başladı. 24-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programı, özel bireylerin sporla hayata tutunmasını sağlamak ve yüzme branşında yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkı sunmayı hedefliyor.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen antrenör adayları, Aydın’da bir araya gelerek hem teorik hem de uygulamalı eğitimlere katılıyor. Aydın, Diyarbakır, Mersin, Aksaray, Mardin, Alanya, Ankara ve İstanbul’dan toplam 52 katılımcının yer aldığı kurs, alanında uzman eğitmenler eşliğinde sürdürülüyor.

Program kapsamında katılımcılara özel sporcularla iletişim, yüzme teknikleri, antrenman planlaması ve uygulamalı eğitimler gibi birçok konuda kapsamlı bilgiler veriliyor. Eğitimlerin sonunda kursiyerlerin, özel bireylerin gelişimine katkı sağlayacak donanıma ulaşması hedefleniyor.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, yaptığı açıklamada sporun engelleri aşmada en önemli araçlardan biri olduğunu vurguladı. Yığmatepe, yüzmenin özel bireylerin hem fiziksel hem de mental gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, bu alanda yetişecek antrenörlerin özel sporcuların hayatında önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.
Eğitim programının tamamlanmasının ardından sertifika almaya hak kazanacak antrenörlerin, özel sporcuların geleceğe hazırlanmasında aktif rol üstlenmesi bekleniyor. Kursun, spor yoluyla toplumsal farkındalığı artırması ve özel bireylerin başarı hikayelerine katkı sağlaması amaçlanıyor.