Bayburt’ta Komando Personeline AFAD’dan Arama Kurtarma Eğitimi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri tarafından Bayburt’ta görev yapan askeri personele yönelik arama ve kurtarma eğitimi verildi. Eğitim kapsamında afet ve acil durumlarda kullanılan araç ve ekipmanlar tanıtılarak personelin müdahale kapasitesinin artırılması hedeflendi.
AFAD tarafından gerçekleştirilen eğitim programına 17. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı personeli katıldı. Eğitimde, afet ve acil durumlarda kullanılan arama kurtarma ekipmanlarının kullanımına ilişkin teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Afet Müdahale Kapasitesi Artırılıyor
AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimde, afet bölgelerinde kullanılan arama kurtarma araçlarının çalışma prensipleri detaylı şekilde anlatıldı. Ayrıca ekipmanların doğru, etkili ve güvenli kullanımına yönelik uygulamalı tanıtımlar gerçekleştirildi.
Program kapsamında askeri personele, özellikle enkaz altında arama çalışmalarında kullanılan teknik cihazlar ile kurtarma malzemelerinin nasıl kullanılacağı gösterildi. Eğitimde, afet anında hızlı ve doğru müdahale için gerekli olan temel teknik bilgiler de paylaşıldı.
Uygulamalı Eğitim Gerçekleştirildi
Gerçekleştirilen programda olay yerine güvenli yaklaşım, ekipler arası koordinasyon ve müdahale süreçlerinde dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları da ele alındı. Ayrıca personellere kişisel koruyucu donanımların doğru kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı.
Yetkililer, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında benzer eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Düzenlenen eğitimlerin, askeri personelin olası afetlerde arama kurtarma çalışmalarına daha etkin katkı sunmasını amaçladığı ifade edildi.