Sakarya Adapazarı’nda Seyyar Çilek Satıcısı ile Zabıta Arasında Arbede
Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Dar Sokak’ta seyyar çilek satıcısı ile zabıta ekipleri arasında yaşanan arbede, polis müdahalesiyle sona erdi. İddiaya göre, Sakarya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bölgede satış yapan seyyar satıcıyı uyararak işlem yapmak istedi. Uyarılara sinirlenen satıcı ve yanındaki kişiler, zabıtaya direnerek saldırıda bulundu.
Olay sırasında zabıta ekipleri satıcının arabasına el koymak isteyince gerginlik daha da tırmandı. Seyyar satıcı, zabıta memuruna tekme ve yumruklarla saldırdı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, kavgayı ayırmak için araya girerken, satıcının yakınları da arabayı bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Dakikalarca süren arbede, olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu. Yaşanan saldırı sonucunda zabıta memuru yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlardan şikayetçi oldu. Olay anları ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.
Yetkililer, seyyar satıcıların yetkisiz satış yapmasının hem halk sağlığı hem de düzen açısından sorun teşkil ettiğini belirterek, zabıta ekiplerinin görevlerini yerine getirirken yaşanan bu tür olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
Olay, sosyal medyada da büyük yankı uyandırırken, zabıta ve polis ekiplerinin koordineli çalışmasının, olası bir yaralanma ve kaosun önlenmesinde etkili olduğu görüldü. Yetkililer, benzer durumların yaşanmaması için denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini duyurdu.