reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel 64 bin 195 kişi organ bağışçısı oldu

64 bin 195 kişi organ bağışçısı oldu

Kemal Memişoğlu, organ bağışı süreçlerinin dijital ortama taşınmasının ardından önemli bir artış yaşandığını açıkladı.

64 bin 195 kişi organ bağışçısı oldu

 Dört ay önce yürürlüğe giren kanun değişikliği sayesinde vatandaşların artık e-Devlet ve e-Nabız üzerinden kolaylıkla dijital vasiyet oluşturabildiğini belirten Memişoğlu, uygulamanın büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda organ bağışının hayat kurtaran bir iyilik olduğuna dikkat çekerek, “Her bağış yeni bir hayattır” mesajını verdi.

Yapılan düzenlemenin ardından geçen dört aylık sürede 64 bin 195 vatandaşın dijital ortamda organ bağışçısı olduğunu açıklayan Memişoğlu, toplamda 186 bin 445 doku ve organ bağışının umut ışığına dönüştüğünü bildirdi.

Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhuna vurgu yapan Memişoğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bu mübarek ayda iyiliği birlikte büyütelim. Yapacağınız bir vasiyet, bir hastaya şifa, bir aileye umut olabilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...