reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel 3600 ek gösterge son durum 2026: 3600 ek gösterge çıkacak mı

3600 ek gösterge son durum 2026: 3600 ek gösterge çıkacak mı

Memurların yakından takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.

MUHABİR: Haber Merkezi

3600 ek gösterge son durum 2026: 3600 ek gösterge çıkacak mı

 Kamu çalışanlarının maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerini doğrudan etkileyen düzenleme, milyonlarca memur tarafından merakla bekleniyor.

Uzun süredir üzerinde çalışmalar yürütülen 3600 ek gösterge uygulamasının kapsamının genişletilmesi ve daha fazla meslek grubunu kapsaması yönündeki beklentiler artmış durumda. Özellikle öğretmenler, polisler, hemşireler ve din görevlileri başta olmak üzere birçok kamu çalışanı, düzenlemenin tüm birinci dereceye yükselen memurları kapsayacak şekilde genişletilmesini talep ediyor.

Yeni düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte hem görevdeki memurların hem de emekli kamu personelinin mali haklarında iyileştirme yapılması öngörülüyor.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

Birinci dereceye yükselen devlet memurlarını kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi yeniden gündemin ön sıralarında yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada, 15 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle yaklaşık 5,3 milyon kamu personeli ve hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini ifade etmişti. Bakan Işıkhan ayrıca, birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge çalışmalarının hükümet tarafından en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtmişti.

Torba yasa süreciyle birlikte düzenlemenin Meclis gündemine gelmesi ve yasalaşması durumunda uygulamanın yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...