Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
sivas360 Asayiş Usulsüz Yolcu Taşımacılığına Dev Ceza! 100 Bin TL Ceza Kesildi

Usulsüz Yolcu Taşımacılığına Dev Ceza! 100 Bin TL Ceza Kesildi

Aydın Efeler'de korsan yolcu taşıdığı tespit edilen sürücüye 100 bin TL ceza kesildi, araç 60 gün trafikten men edildi.

Aydın Efeler'de korsan yolcu taşıdığı tespit edilen sürücüye 100 bin TL ceza kesildi, araç 60 gün trafikten men edildi.

Usulsüz Yolcu Taşımacılığına Dev Ceza! 100 Bin TL Ceza Kesildi

Efeler'de Usulsüz Taşımacılık Ekiplere Takıldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde usulsüz ve belgesiz yolcu taşımacılığına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri uygulamada korsan taşımacılık yapan bir aracı tespit etti. Yapılan kontrollerde 09 plakalı aracın belediye sınırları içerisinde geçerli bir çalışma izni veya ruhsatı olmaksızın yolcu taşıdığı belirlendi.

Video Kaydı ve Mülakatla Belgelendi

Ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimde usulsüz taşımacılık; video kayıtları ve araç içerisinde bulunan yolcularla yapılan mülakatlar sonucu somut olarak belgelendi. Suçun sabit görülmesi üzerine adli ve idari işlemler vakit kaybetmeksizin uygulandı.

100 Bin TL Ceza ve 60 Gün Trafikten Men

Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek/2-3-a maddesi kapsamında sürücüye 100 bin TL idari para cezası uygulandı. Cezai işlemin yanı sıra sürücünün sürücü belgesi 30 gün süreyle askıya alınırken, korsan taşımacılıkta kullanılan araç ise 60 gün süreyle trafikten menedilerek otoparka çekildi.

Trafik ekipleri, haksız kazancın ve yolcu güvenliğini tehlikeye atan usulsüz taşımacılığın önüne geçmek amacıyla denetimlerin kent genelinde kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız