Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
sivas360 Asayiş Restoranda Tabancayla Vurulmuştu! Sanık Hakkında Karar Talebi

Restoranda Tabancayla Vurulmuştu! Sanık Hakkında Karar Talebi

Antalya’da Haluk Altın’ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi. Sanık hakkında müebbet hapis talep edildi.

Antalya’da Haluk Altın’ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi. Sanık hakkında müebbet hapis talep edildi.

KAYNAK: İHA
Restoranda Tabancayla Vurulmuştu! Sanık Hakkında Karar Talebi

Antalya’da Restoranda Cinayet Davasında Yeni Gelişme: Müebbet Talebi

Antalya’da restoran işletmecisi Haluk Altın’ın tabancayla vurularak hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilirken, sanık Ceyhun B. hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.

Altın’ın, 1969-1977 yılları arasında Trabzonspor forması giyen eski futbolcu Mehmet Cemil Altın’ın oğlu olduğu öğrenilmişti.

Restoranda başlayan tartışma cinayetle sonuçlandı

Olay, 14 Eylül 2025 gecesi Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi’nde bulunan bir restoranda meydana geldi.

İddianameye yansıyan bilgilere göre Ceyhun B., alkollü şekilde restorana geldi. İşletmeye alınmaması üzerine işletme sahibi Haluk Altın ile arasında tartışma çıktı. Çalışanların müdahalesiyle taraflar bir süreliğine ayrıldı.

Ancak Ceyhun B. daha sonra yeniden restorana geldi. Yanında bulunan tabancayla Haluk Altın’a ateş edilmesinin ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan Altın, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Altın’ın cenazesi, incelemelerin tamamlanması için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Sanık kısa sürede yakalandı

Olayın ardından çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ceyhun B.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında sanığın yanı sıra olay sırasında yanında bulunan kız arkadaşı Eda Ö.’nün de ifadesine başvuruldu. Tanık anlatımları ve diğer deliller soruşturma dosyasına dahil edildi.

İddianame mahkeme tarafından kabul edildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Ceyhun B. hakkında iddianame hazırlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanığın, “kasten öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından cezalandırılması istendi.

Savcılık, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep ederken, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da ayrıca ceza verilmesini talep etti.

Sanık: “Haluk’u vurma niyetim yoktu”

Ceyhun B., iddianameye giren savunmasında Haluk Altın ile ailelerinin tanışıklığı bulunduğunu ve daha önce görüştüklerini belirtti.

Olay gecesi arkadaşlarıyla restorana gittiğini anlatan sanık, daha sonra yeniden işletmeye döndüğünü söyledi. Savunmasında, burada kendisine hakaret edildiğini ve çalışanlarla arasında arbede yaşandığını öne sürdü.

Ceyhun B., kendisini korumak amacıyla aracındaki ruhsatsız tabancayı aldığını ve havaya ateş etmek istediğini savundu. Yaşanan boğuşma sırasında silahın iki kez ateş aldığını belirten sanık, Haluk Altın’ı vurma kastının bulunmadığını iddia etti.

Sanık ayrıca olay nedeniyle pişman olduğunu ifade ederken, tabancayı birkaç yıl önce kimliğini hatırlamadığı bir kişiden satın aldığını söyledi.

Kız arkadaşının ifadesi de dosyada yer aldı

Ceyhun B.’nin kız arkadaşı Eda Ö. ise olay gecesi yaşananlara ilişkin farklı ayrıntılar anlattı.

İfadesine göre Ceyhun B., arkadaşlarını bıraktıktan sonra Haluk Altın’ı telefonla arayarak konuşmak için restorana döneceğini söyledi. Eda Ö., restorana birlikte gittiklerini ve kendisinin araçta beklediğini belirtti.

Bir süre sonra işletmeden bağrışma sesleri geldiğini anlatan Eda Ö., Ceyhun B.’nin araçtan silah aldığını ve çevredekilerin silahı almaya çalıştığı sırada arbede yaşandığını söyledi.

Olay sırasında Haluk Altın’ın “Vuruldum” diye bağırdığını ifade eden Eda Ö., kaç el ateş edildiğini hatırlamadığını belirtti.

Otopsi raporunda üç mermi giriş yarası tespit edildi

Dosyada yer alan otopsi raporunda ise Haluk Altın’ın vücudunda 3 mermi giriş ve 1 mermi çıkış yarası bulunduğu belirtildi.

Yaralanmaların tamamının öldürücü nitelikte olduğu değerlendirilirken, atışlardan ikisinin çok yakın mesafeden, birinin ise uzak mesafeden yapıldığı kaydedildi.

Rapora göre Altın, mermilerin neden olduğu iç organ ve büyük damar hasarının ardından gelişen iç kanama sonucu yaşamını yitirdi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle birlikte olayla ilgili yargılama süreci de başlamış oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız