Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
sivas360 Asayiş Motosikletlilere Şok Ceza: 1 Saatte 500 Bin TL Kesildi

Motosikletlilere Şok Ceza: 1 Saatte 500 Bin TL Kesildi

Bodrum ilçesinde motosikletlilere yönelik eş zamanlı trafik denetiminde, kuralları ihlal eden sürücülere 1 saatte 500 bin lira idari para cezası kesildi.

Bodrum ilçesinde motosikletlilere yönelik eş zamanlı trafik denetiminde, kuralları ihlal eden sürücülere 1 saatte 500 bin lira idari para cezası kesildi.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi
Motosikletlilere Şok Ceza: 1 Saatte 500 Bin TL Kesildi

Bodrum Merkezinde Motosiklet Sürücülerine Kapsamlı Uygulama

Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'da emniyet birimleri, artan trafik yoğunluğu ve kural ihlallerine karşı sahaya indi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, ilçe genelinde kara yolu güvenliğini tesis etmek ve meydana gelebilecek can kaybı ile yaralanmalı kazaların önüne geçebilmek adına çok yönlü bir denetim süreci işletildi.

Ekipler, özellikle motosiklet sürücülerinin yoğun olarak kullandığı Bodrum Belediye Meydanı ve Caferpaşa Caddesi üzerinde konuşlandı. Belirlenen ana arterlerde eş zamanlı başlatılan uygulamalarda, şüpheli görülen ya da rutin akışta ilerleyen tüm motosikletler tek tek durdurularak güvenlik çemberine alındı.

Kritik Noktalarda Belge İncelemesi ve Teknik Kontroller Yapıldı

Denetim noktalarında durdurulan iki tekerlekli araçların ilk olarak tescil belgeleri, sürücü belgeleri ve zorunlu mali mesuliyet sigortaları titizlikle kontrol edildi. Evrak sorgulamasının ardından motosikletlerin teknik aksamları incelendi; mevzuata aykırı modifikasyonlar, ışık donanımları ve çevreye rahatsızlık veren unsurlar tek tek kayda geçirildi.

Denetimi icra eden emniyet yetkilileri, sürücülere yönelik sözlü bilgilendirmelerde can güvenliğinin altını çizerek şu uyarıda bulundu:

"Kask kullanımı hayati bir zorunluluktur. Hız limitlerine ve genel trafik kurallarına koşulsuz uymak, hem kendi canınızı hem de trafikteki diğer yurttaşlarımızın güvenliğini korumanın tek yoludur."

Bir Saatlik Denetimde Yarım Milyon Liralık Yaptırım Uygulandı

Yaklaşık bir saat gibi kısa bir zaman diliminde tamamlanan şok denetimlerin bilançosu dikkat çekti. Yapılan teknik ve fiziki kontroller sonucunda; kask takmadan trafiğe çıkan, yüksek ses çıkararak çevre gürültüsüne yol açan abartı egzoz kullanan, muayenesi veya tescil evrakı bulunmayan ve diğer temel trafik kurallarını çiğneyen sürücüler tespit edildi.

Mevzuat hükümleri doğrultusunda kusurlu bulunan sürücülere toplamda yaklaşık 500 bin Türk lirası idari para cezası kesildi. Trafik güvenliğini hiçe sayan araçlara yönelik cezai işlemler tutanak altına alınarak ilgililere tebliğ edildi.

Trafik Güvenliği İçin Denetimler Kararlılıkla Devam Edecek

Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelinde asayişin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla denetim mekanizmasının kesintisiz işleyeceğini belirtti. Turizm sezonu ve normal şehir içi trafik dengesi gözetilmeksizin, benzer uygulamaların günün farklı saatlerinde ve değişken lokasyonlarda sürdürüleceği kaydedildi. Trafik ekiplerinin, motosiklet kazalarındaki can kayıplarını en aza indirme hedefi doğrultusunda tavizsiz duruşunu koruyacağı kamuoyuna duyuruldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız