Diyarbakır Bağlar’da Balkonda Tehlikeli Anlar
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde meydana gelen olayda, bir kadın balkondan atladıktan sonra bina demirlerinde asılı kaldı. Kadının yardım beklediği sırada çevrede bulunan bir kişi, kendi hayatını da riske atarak alt kattaki balkona ulaştı ve kadının güvenli bir şekilde içeri alınmasını sağladı.
Olay, Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binada yaşandı. Edinilen bilgilere göre, binanın 4’üncü katındaki balkondan atlayan kadın, düşmek yerine balkonun demirlerinde asılı kaldı. Kadının bu şekilde asılı kaldığını gören çevredeki kişiler durumu fark ederek yardım etmeye çalıştı.
Yaşanan olay sırasında binanın çevresinde hareketlilik oluşurken, kadının bulunduğu noktaya ulaşmak için hızlı şekilde müdahale edildi. Çevrede bulunan bir kişi, binanın 3’üncü katındaki balkona tırmanarak kadının bulunduğu bölgeye ulaştı. Kadını tutan kişi, onu bulunduğu tehlikeli noktadan çekerek alt kattaki balkona aldı.

Kadın Alt Kattaki Balkona Alınarak Kurtarıldı
Balkon demirlerinde asılı kalan kadının kurtarılmasının ardından durum, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri yönlendirildi.
Kısa süre içerisinde olay yerine ulaşan ekipler, binada güvenlik önlemleri alarak kadının bulunduğu yerden kontrollü şekilde indirilmesi için çalışma başlattı. Kurtarma sürecinde itfaiyenin merdivenli aracı kullanıldı.
Kadın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu kattan aşağıya indirildi. Sağlık görevlilerinin de eşlik ettiği kurtarma çalışmasının ardından kadın ambulansa alındı. İlk müdahalesi olay yerinde gerçekleştirilen kadın, daha sonra sağlık kontrolü ve tedavisinin yapılması amacıyla hastaneye sevk edildi.
Yaşanan olayda kadının balkon demirlerinde asılı kalması nedeniyle ciddi bir tehlike atlattığı öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kadının hastaneye sevk edilmesinin ardından olay yerindeki ekiplerin çalışmaları da sürdü.

Olayla İlgili İnceleme Başlatıldı
Diyarbakır Bağlar’daki olayın ardından kadının neden balkondan atladığı konusunda inceleme başlatıldı. Olayın nedenine ilişkin ayrıntıların yapılacak çalışmalar sonucunda netlik kazanması bekleniyor.
Özellikle yüksek katlı yapılarda balkon ve pencere çevresinde yaşanabilecek benzer durumların ciddi sonuçlara yol açabileceği belirtilirken, olay sırasında çevrede bulunan kişilerin hızlı müdahalesi kadının daha büyük bir tehlike yaşamadan kurtarılmasına yardımcı oldu.
Oğlaklı Mahallesi’nde yaşanan olayın ardından itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri gerekli işlemleri gerçekleştirdi. Kadının sağlık durumunun iyi olduğunun öğrenilmesi, olayın en önemli olumlu gelişmesi oldu.
Yetkililerin olayla ilgili incelemesi devam ederken, kadının balkondan atlama nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayın tüm yönleriyle değerlendirilmesinin ardından daha fazla ayrıntının ortaya çıkması bekleniyor.