Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
sivas360 Asayiş Apartmanların Giriş Katları Sular Altında! Bursa'da Zor Anlar

Apartmanların Giriş Katları Sular Altında! Bursa'da Zor Anlar

Bursa Mudanya'da tıkanan giderler nedeniyle evleri su bastı. Yalnız yaşayan yaklaşık 90 yaşındaki adam için ekipler seferber oldu.

Bursa Mudanya'da tıkanan giderler nedeniyle evleri su bastı. Yalnız yaşayan yaklaşık 90 yaşındaki adam için ekipler seferber oldu.

KAYNAK: İHA
Apartmanların Giriş Katları Sular Altında! Bursa'da Zor Anlar

Bursa'da Evleri Su Bastı! 90 Yaşındaki Adam İçin Ekipler Seferber

Bursa'nın Mudanya ilçesinde şiddetli yağışın ardından tıkanan su giderleri, apartmanların giriş katlarında su baskınlarına neden oldu. Güzelyalı Yalı Mahallesi'nde biriken yağmur suları evlere dolarken, yalnız yaşayan ve yürümekte güçlük çeken yaklaşık 90 yaşındaki bir vatandaş için itfaiye ve belediye ekipleri harekete geçti. Su altında kalan dairelerde tahliye çalışmaları başlatılırken, yaşlı adamın evindeki suyun boşaltılması için Mudanya Belediyesinden destek istendi.

Bursa'da etkili olan sağanak yağış, Mudanya ilçesinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Güzelyalı Yalı Mahallesi 2. Yeni Sokak'ta yağışın ardından su giderlerinin tıkanması sonucu sokakta yağmur suları birikti.

Tahliye edilemeyen yağmur suları, çevredeki apartmanların giriş katlarında bulunan dairelere doldu.

Evlerini su basan vatandaşlar zor anlar yaşarken, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Mudanya'da Apartmanların Giriş Katlarını Su Bastı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, su baskınının yaşandığı sokakta çalışma başlattı.

Ekipler, yağmur sularının dolduğu dairelere girerek biriken suyu tahliye etmek için müdahalede bulundu.

Bazı evlerde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşların günlük yaşamı olumsuz etkilendi.

Çalışmalar sırasında ekiplerin karşılaştığı bir durum ise dikkat çekti.

90 Yaşındaki Adam Evinde Yalnız Yaşıyordu

Su baskınından etkilenen dairelerden birine giren itfaiye ekipleri, evde yaklaşık 90 yaşındaki bir adamın yaşadığını belirledi.

Yaşlı vatandaşın yürümekte güçlük çektiği ve yanında kendisine yardımcı olabilecek bir yakınının bulunmadığı tespit edildi.

Ekipler, yaşlı adamın mağduriyetinin giderilmesi ve evde biriken suyun tahliye edilmesi için ek destek talebinde bulundu.

Belediye ve İtfaiye Ekipleri Harekete Geçti

İtfaiyenin destek istemesi üzerine Mudanya Belediyesi ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Belediye görevlileri, yaşlı adamın yaşadığı dairede biriken yağmur sularının dışarı çıkarılması için çalışma yürüttü.

Bu sırada itfaiye ekipleri de sokaktaki diğer su baskınlarına müdahaleyi sürdürdü.

Güzelyalı Yalı Mahallesi'nde yaşanan olay, yoğun yağış öncesinde yağmur suyu giderlerinin açık tutulmasının önemini yeniden gündeme getirdi.

Bölgede su baskınından etkilenen dairelerde tahliye çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız