Kocaeli’de Aranan Hükümlü İçin Operasyon Düzenlendi
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, hakkında kesinleşmiş 31 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan bir hükümlü, polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Aranan şahsın yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında adresi belirlenen evde arama yapıldı.
Edinilen bilgilere göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve firari durumda olan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü.
Bu kapsamda ekipler, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama ile kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ve benzeri suçlardan aranan A.S. isimli şahsın İzmit ilçesinde bir evde bulunduğunu tespit etti.
31 Yıl 4 Ay 15 Gün Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunuyordu
Yapılan incelemelerde A.S. hakkında toplam 31 yıl 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Şahsın, söz konusu kesinleşmiş ceza nedeniyle arandığı ve yakalanmasına yönelik emniyet birimlerince çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Polis ekipleri tarafından belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Ekiplerin gerçekleştirdiği arama sırasında, firari hükümlünün ev içerisinde saklanarak yakalanmaktan kaçınmaya çalıştığı tespit edildi.

İzmit’te Bulaşık Makinesinin İçine Saklandı
Operasyonun en dikkat çeken ayrıntısı ise A.S.’nin saklandığı yer oldu. Polis ekiplerinin evde gerçekleştirdiği aramada hükümlü, bulaşık makinesinin içerisine gizlenmiş halde bulundu.
Ekipler tarafından bulunduğu yerden çıkarılan A.S., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Böylece hakkında uzun süreli kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanmasına yönelik çalışma sonuçlandırılmış oldu.
Olay, aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen operasyonlarda adres ve mekân araştırmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Hükümlü Aynı Gün Tutuklandı
Yakalanmasının ardından emniyete götürülen A.S.’nin işlemleri tamamlandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından aynı gün içerisinde adli makamlara sevk edilen şahıs, burada yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.
Böylece uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama ile kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ve benzeri suçlar kapsamında toplam 31 yıl 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S.’nin firar durumu sona erdirilmiş oldu.
Kocaeli Polisi Aranan Şahıslara Yönelik Çalışmalarını Sürdürüyor
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde hakkında yakalama kararı veya kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Müdürlüğün resmî internet sitesinde de aranan şahısların yakalanmasına ilişkin operasyon ve çalışmalarla ilgili çeşitli bilgilendirmeler yayımlanıyor.
İzmit’te gerçekleştirilen bu operasyonda ise 31 yıl 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S.’nin saklandığı ev tespit edilirken, yapılan aramada hükümlünün bulaşık makinesinin içerisinde gizlendiği belirlendi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.S., aynı gün sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Olayla ilgili verilen bilgiler doğrultusunda soruşturma ve adli süreç ilgili makamlar tarafından yürütüldü.