Çankırı'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkusu ve Birlik Yürüyüşü
Çankırı’da, 19 Eylül Gaziler Günü kutlama ve anma programları kapsamında geniş katılımlı resmi bir kortej yürüyüşü icra edildi. Vatan savunmasında fedakarlık gösteren kahramanların onurlandırıldığı etkinliğe; mülki idare amirleri, protokol üyeleri, şehit yakınları, muharip ve malul gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş iştirak etti. Kent merkezinde büyük bir gurur ve vakar içerisinde gerçekleşen yürüyüşte, milletin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü adına verilen ortak mücadele ruhu bir kez daha güçlü şekilde vurgulandı.

Korteje Katılan Gazi Yüksel Teke'den Tarihi ve Çarpıcı Çağrı
Yürüyüşün en anlamlı anlarından biri, korteje tekerlekli sandalyesiyle katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çankırı Şube Başkanı Yüksel Teke’nin gazilerle omuz omuza saf tutmasıyla yaşandı. Fiziksel engellerin vatan sevgisine ve mücadele azmine hiçbir surette set çekemeyeceğini gözler önüne seren Teke, gazilerin sadece geçmişin tanıkları değil, geleceğin teminatı olan gençliğin de daimi rehberleri olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığına, bakanlıklara ve Çankırı Valiliğine teşekkürlerini sunarak yürüyüşün Türkiye genelindeki sembolik önemini aktaran Teke, şu ifadeleri kaydetti:
"Biz gaziler tabii yaşayan birer kahraman, birer destan, gazi şehidin şahidi. Teşekkür ediyoruz Sayın Valimiz başta olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza. Bu Gaziler Günü'nde de inşallah dolu dolu bir kutlama, bir anma etkinliği olacak. Bugün yürüyüş planlandı. 81 ilde aynı gün, aynı saatte yürüyüş yapılıyor. Biz de gaziler olarak bu etkinliğe katıldık. Şan ve şerefle nice yıllara diyorum, çok teşekkür ediyorum."

Vatan Sevgisi Uğruna Ödenen Ağır Bedeller ve Gençliğe Rehberlik
Yaşadığı ağır yaralanma ve tedavi sürecine atıfta bulunarak bağımsızlığın kolay kazanılmadığının altını çizen Teke, milli şuurun ve vatan sevgisinin yeni nesillere eksiksiz aktarılmasının hayati bir görev olduğunu belirtti. Nefesinin yettiği son ana dek bu kararlılığı sürdüreceğini vurgulayan Şube Başkanı Teke, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz bu can bedende olduğu sürece mücadelemize devam edeceğiz. Evet, bizler gaziyiz, yaralı bedenleriz. Benim boy 1 metre 90 santim, kilo 117 ama bu can bu bedende olduğu sürece mücadelemize, gençlere örnek olmaya devam edeceğiz. Çünkü vatan kolay kazanılmadı, biz çok büyük bedeller ödedik. 6 ay 17 gün komada yatmış bir gazi olarak, nefesimin sonuna kadar mücadeleme, gençlere örnek olmaya, vatan sevgisini aşılamaya devam edeceğim."
Tören alanını ve yürüyüş güzergahını dolduran Çankırılı vatandaşlar, gazilerin sergilediği bu sarsılmaz duruşu ve fedakarlık timsali açıklamalarını takdirle karşıladı. Anma programı, dualar ve birlik beraberlik temennileriyle tamamlandı.