Kurtulmuş, Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluk ilişkilerine dikkat çekerek, Özbekistan Mahallesi’nin bu bağların somut bir simgesi olduğunu vurguladı. “İki ülke arasındaki kalıcı dostluğun kalıcı eseri olması bakımından Arsuz’taki Özbekistan Mahallesi fevkalade önemlidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında birlik ve dayanışma mesajı veren Kurtulmuş, mahallenin uzun yıllar boyunca iki halkın ortak değeri olarak yaşayacağını belirterek şu sözleri kaydetti:
“Bu mahalle kıyamete kadar hem Özbeklerin hem Hataylı hemşehrilerimizin gözü gibi baktığı, Türk-Özbekistan iş birliğinin abidesi olarak yaşamaya devam edecektir. Yaşasın Türkiye-Özbekistan kardeşliği, yaşasın Türk-Özbek halklarının birlikteliği.”