Gaziantep FK-Fenerbahçe maçında ilk yarı golsüz tamamlandı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk 45 dakikasında iki takım da gol için çeşitli fırsatlar üretmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.
Mücadelenin ilk bölümünde ev sahibi Gaziantep FK, özellikle Deian Sorescu üzerinden Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı. Sarı-lacivertli ekip ise Kerem Aktürkoğlu, Matteo Guendouzi ve Mason Greenwood'un hücumdaki katkısıyla rakip savunmayı zorladı.

Sorescu ilk yarıda Gaziantep FK adına etkili oldu
Karşılaşmanın 13. dakikasında orta alanda Kerem'den topu kapan Sorescu, ceza yayı üzerine kadar ilerledi. Gaziantep FK oyuncusunun çektiği şut savunmaya çarparak yön değiştirdi ve kaleci Ederson'da kaldı.
İki dakika sonra Sorescu bir kez daha Fenerbahçe kalesini yokladı. Ceza yayı sağında topla buluşan oyuncunun sert ve yerden gönderdiği şut, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
23. dakikada Gaziantep FK önemli bir fırsat daha yakaladı. Sol kanattan Kerim Çalhanoğlu'nun gönderdiği uzun pasla arka direkte topla buluşan Sorescu, yakın mesafeden vuruşunu yaptı. Ancak Archie Brown müdahale ederek topu kornere gönderdi.
24. dakikada Halil Dervişoğlu'nun pasıyla orta alanda topla buluşan Sorescu, ceza yayı gerisinden sert bir şut çıkardı. Meşin yuvarlak üstten auta gidince Gaziantep FK bir fırsattan daha yararlanamadı.

Fenerbahçe de hücumda fırsatlar yakaladı
Karşılaşmanın 33. dakikasında Fenerbahçe etkili bir hücum geliştirdi. Sol kanattan Archie Brown'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya kale önünde Kerem Aktürkoğlu ayak içiyle dokundu. Ancak Kerem'in vuruşu yandan auta çıktı.
35. dakikada sarı-lacivertli ekip bir kez daha gole yaklaştı. Matteo Guendouzi'nin savunma arasına gönderdiği pasla ceza sahasında sıfıra kadar inen Kerem, yerden pasını Greenwood'a aktardı. Greenwood'un yaptığı vuruş ise kale direğinin yanından dışarı çıktı.
Fenerbahçe'nin bir başka önemli atağı 37. dakikada gelişti. Savunmanın arkasına gönderilen topla ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, müsait durumdaki Guendouzi'yi gördü. Guendouzi'nin altıpas çizgisi üzerinden yaptığı tek vuruşta top direğin hemen yanından auta gitti.

İlk yarının son fırsatı Sorescu'dan geldi
İlk yarının son bölümünde Gaziantep FK yeniden tehlikeli oldu. 40. dakikada kaleci Kacper Tobiasz'ın uzun vuruşu sonrası savunmanın arkasında topla buluşan Sorescu, sağ kanattan ceza sahasına girdi. Oyuncunun çapraz pozisyondan yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.
Kalan dakikalarda iki takımın çabaları sonuç vermedi ve Gaziantep FK-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 sona erdi.
Mücadele Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda oynanırken karşılaşmayı Mehmet Türkmen yönetiyor. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Suat Güz yapıyor.
Gaziantep FK'da ilk yarıda Meleke sarı kart gören oyuncu oldu.

Takımların kadroları
Gaziantep FK: Kacper Tobiasz, Luis Perez, Arda Kızıldağ, Myenty Abena, Kerim Çalhanoğlu, Ulrich Meleke, Victor Gidado, Kacper Kozlowski, Deian Sorescu, Alexandru Maxim, Halil Dervişoğlu.
Gaziantep FK yedekleri: Ataberk Dadakdeniz, Drissa Camara, Efe Sırakaya, Juninho Bacuna, Karamba Gassama, Trivante Stewart, Serdar Dursun, Abakar Sylla, Sontje Hansen, Ogün Özçiçek.
Teknik Direktör: Orhan Ak.
Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Nathan Ake, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, N'Golo Kante, Kerem Aktürkoğlu, Mason Greenwood, Romelu Lukaku.
Fenerbahçe yedekleri: Mert Günok, Yiğit Efe Demir, İrfan Can Kahveci, Vedat Muriqi, Kojo Oppong, Levent Mercan, Nelson Semedo, Bartuğ Elmaz, Dorgeles Nene, Oğuz Aydın.
Teknik Direktör: İsmail Kartal.