Şarkışla Canlı Hayvan Pazarı Çetin Kış Şartlarına Teslim Oldu
Şarkışla ilçesinde her hafta Cumartesi günü kurulan canlı hayvan pazarı, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle adeta durma noktasına geldi. Yaklaşık 10 bin baş kapasiteli dev pazarda hem hayvan sayısı hem de müşteri yoğunluğu olumsuz hava koşulları sebebiyle ciddi şekilde düştü.
Besiciler Ateş Başında Isındı
Pazara gelen az sayıdaki üretici, dondurucu soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Büyükbaş hayvanlar, kar ve rüzgârdan etkilenmemesi için brandalarla kapatıldı. Çevre illerden gelen besiciler, pazarın boş kalmasından ve müşteri gelmemesinden duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.

Hava Koşulları Ticareti Olumsuz Etkiledi
Kayseri’den pazara gelen Mahmut Işık, normalde yoğun olan pazarda müşterilerin gelmemesinden dolayı durumu “içler acısı” olarak tanımladı. Gemerek’ten gelen Mahmut Doğan, alıcı azlığı nedeniyle satışların zayıf olduğunu ve küçükbaş hayvan fiyatlarının 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında değiştiğini belirtti.

Malatya’dan hayvan almak üzere yola çıkan Mustafa Karakaş ise karlı yollar nedeniyle pazara güçlükle ulaştıklarını ve hayvan sayısının oldukça azaldığını kaydetti. Yerel üreticilerden Göktuğ Yıldız, geçen hafta satışların iyi olduğunu ancak bu haftaki ulaşım engellerinin dışarıdan gelecek müşteriyi engellediğini ifade etti.
Pazar yetkilileri, olumsuz hava koşullarının hem üretici hem de alıcı açısından ciddi sıkıntı yarattığını belirtirken, kar ve tipinin bölge ekonomisine olan etkisine dikkat çekti.