Sivas’ta Telefon Dolandırıcılığı Alarmı! Vatandaşları Karakola Gönderdiler
Sivas’ta son günlerde artış gösteren telefon dolandırıcılığı girişimleri vatandaşları tedirgin etti. Kimliği belirsiz kişiler, vatandaşları WhatsApp üzerinden arayarak isim ve soy isim bilgilerini söyleyip en yakın karakola gitmeleri gerektiğini ifade etti.
Edinilen bilgilere göre dolandırıcılar, kendilerini resmi kurum görevlisi gibi tanıtarak vatandaşlarla iletişime geçti. Aramalarda kişilerin isim ve soy isimlerini doğru şekilde söyleyen şahıslar, çeşitli bahaneler öne sürerek vatandaşların acil şekilde en yakın karakola gitmesini istedi.
Durumdan şüphelenen bazı vatandaşlar karakollara giderek bilgi almak istedi. Ancak emniyet birimlerinin böyle bir çağrı yapmadığı ve herhangi bir resmi işlemin bulunmadığı ortaya çıktı.

Vatandaşlardan Uyarı
Olay sonrası vatandaşlar, benzer aramalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek özellikle WhatsApp üzerinden gelen çağrıların ciddiye alınmadan önce resmi kurumlardan teyit edilmesi gerektiğini söyledi.
Yetkililer ise vatandaşların kişisel bilgilerini paylaşmamaları, bilinmeyen numaralara karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi veya emniyet birimlerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.
Uzmanlar, dolandırıcıların son dönemde korku ve panik oluşturarak insanları yönlendirme yöntemini sıkça kullandığını belirterek, resmi kurumların vatandaşları WhatsApp üzerinden arayarak işlem yapmadığını hatırlatıyor.
Sivas’ta yaşanan olay sonrası vatandaşlar birbirlerini dikkatli olmaları konusunda uyarırken, benzer yöntemlerle yapılabilecek dolandırıcılık girişimlerine karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.
Sivas’tan son dakika gelişmeleri için
Sivas360 Haber