Demiryolu Hatlarında Otla Mücadele Çalışmaları Duyuruldu
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), 11 Mart – 6 Nisan 2026 tarihleri arasında bazı hat kesimlerinde otla mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuruda, Sincan – Polatlı – Konya, Polatlı – Eskişehir – Bozüyük – Bilecik – Pamukova ve Kayaş – Sivas hat kesimleri ile ilgili gar, istasyon ve saydinglerde çalışmaların gerçekleştirileceği belirtildi.
TCDD yetkilileri, ilaçlamada kullanılan ürünlerin insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini ifade ederek vatandaşları uyardı. Açıklamada, ilaçlama yapılan alan ve çevresinde 15 gün boyunca dikkat edilmesi gereken hususlar sıralandı. Buna göre; ilaçlama yapılan sahalara yaklaşılmaması, hayvanların otlatılmaması, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinin yapılmaması gerektiği vurgulandı.
Demiryolu hattı ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, çalışmalara ilişkin ayrıntılı tarih ve güzergâh bilgilerinin TCDD tarafından paylaşıldığını hatırlatılarak, güvenlik önlemlerine uymaları istendi. Yetkililer, uygulamanın özellikle istasyon ve gar çevresindeki halk sağlığını korumak amacıyla titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.
TCDD, bu süreçte özellikle hat güzergâhına yakın tarım alanlarında yaşayan çiftçilerin ve hayvan sahiplerinin ek önlemler almasını tavsiye etti. Ayrıca arıcılık yapan üreticilerin, belirtilen tarihlerde ilaçlama yapılan sahalardan uzak durmaları gerektiği ifade edildi.
Vatandaşlar, TCDD’nin uyarılarına uyarak hem kendi sağlığını hem de hayvan ve çevre güvenliğini koruyabilir. İlaçlama çalışmaları tamamlandıktan sonra ilgili alanlarda normal faaliyetler yeniden başlayabilecek.