Sivas’ta Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Gece Işıklarıyla Büyülüyor: Las Vegas’a Benzetildi
Sivas’ta yaklaşık 4 yıl önce hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, özellikle gece saatlerinde yapılan ışıklandırmalarla dikkat çekiyor. Dron ile havadan görüntülenen bulvar, uzun ve düz yapısıyla havalimanı pistini andırırken, bazı vatandaşlar tarafından ABD’nin ünlü şehri Las Vegas’a benzetiliyor.
Sivas Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla projelendirilen bulvar, estetik yapısı ve modern şehircilik anlayışıyla kentin öne çıkan ulaşım projelerinden biri haline geldi. Yaklaşık 3 bin 800 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğinde inşa edilen bulvar, 6 şeritli yapısıyla hem sürücülere hem de yayalara konforlu bir ulaşım imkânı sunuyor.

Modern Yapısı ve Genişliğiyle Öne Çıkıyor
Tamamen düz bir hat üzerinde inşa edilen bulvar, şehir içi ulaşımı hızlandırmasının yanı sıra alternatif kullanım alanlarıyla da dikkat çekiyor. Sağlı sollu bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları sayesinde vatandaşlara sosyal alan imkânı sunan bulvar, günün her saatinde yoğun şekilde kullanılıyor.
Özellikle akşam saatlerinde devreye giren ışıklandırma sistemi, bulvara farklı bir kimlik kazandırıyor. Türk bayrağı konseptiyle tasarlanan ışıklar, uzun yol boyunca estetik bir görüntü oluştururken, dron çekimlerinde ortaya çıkan manzara adeta görsel bir şölen sunuyor.
Havalimanı Pistini Andıran Görüntü
Gece ışıklarıyla birlikte ortaya çıkan uzun ve simetrik görüntü, birçok kişi tarafından havalimanı pistine benzetiliyor. Dron ile kaydedilen görüntülerde, ışıkların düzenli dizilimi ve bulvarın kesintisiz uzanan yapısı dikkat çekiyor.
Bu etkileyici görünüm, sosyal medyada da ilgi görürken, vatandaşlar tarafından farklı şehirlerle kıyaslanmasına neden oluyor.

“Türkiye’nin Las Vegas’ı Diyebilirim”
Bulvar hakkında görüşlerini dile getiren vatandaşlardan Ümit Tahta, yolun uzunluğu ve ışıklandırmasının oldukça etkileyici olduğunu belirtti. Tahta, şu ifadeleri kullandı:
“Bulvarımız gerçekten çok güzel. Bu bulvar için Türkiye’nin ‘Las Vegas’ı diyebilirim. Yolun uzunluğu gayet iyi. Hatta burası için Tokyo benzetmesi de yapılabilir. Kilometrelerce uzanan yolu sayesinde araçla giderken yolun bitmesini istemiyorsunuz. Türk bayraklı ışıklandırmalar da oldukça hoş duruyor.”
Vatandaşlardan Tam Not
Bulvarı kullanan diğer vatandaşlar da özellikle gece yürüyüşlerinin keyifli olduğunu ifade ediyor. Bir vatandaş, “Yol çok güzel. Görüntüsü ile dikkat çekiyor. Akşamları yürüyüş yapmak için oldukça ideal bir alan” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Şehrin Yeni Simgelerinden Biri Oldu
Kısa sürede Sivas’ın simge noktalarından biri haline gelen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, hem ulaşım hem de estetik açıdan kente değer katmaya devam ediyor. Özellikle gece saatlerinde sunduğu görsel atmosfer, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek potansiyele sahip.