reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Sivas’ta Nadir Ters Lale Alarmı: Koparanlara 700 Bin TL Ceza!

Sivas’ta Nadir Ters Lale Alarmı: Koparanlara 700 Bin TL Ceza!

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Alacahan köyünde, bahar aylarında doğal olarak yetişen ters laleler (halk arasında “ağlayan gelin” olarak da biliniyor) bu yıl da doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Sivas’ta Nadir Ters Lale Alarmı: Koparanlara 700 Bin TL Ceza!

Özellikle sarı renge sahip nadir laleler, bölgeye ayrı bir görsel güzellik katıyor.

Nisan ayı içerisinde yaklaşık 15 gün boyunca çiçek açan ters laleler, kısa ömürleriyle dikkat çekiyor. 1800 metre rakımda, doğal ortamında yetişen bu bitkiler çiçeklenme döneminin ardından kısa sürede soluyor.

Bölgede koruma altında bulunan ters laleleri koparmanın ise ağır yaptırımı bulunuyor. Yetkililer, bu endemik bitkiyi koparan kişilere yaklaşık 700 bin TL idari para cezası uygulandığını belirtiyor.

Köy sakinlerinden Murat Vural, lalelerin önemine dikkat çekerek, “Lalelerimize bakması bedava, koparması ise 700 bin lira ceza. Bir tarafta kar var, bir tarafta ise lale” ifadelerini kullandı.

Alacahan Köyü Muhtarı Cemal Sağlam ise ters lalelerin bölge için önemli bir doğal değer olduğunu vurgulayarak, “Köyümüze yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda yetişiyorlar. Nisan ayının ilk haftasıyla son haftası arasında açıyorlar. Bu bitkinin Alacahan’a özgü bir değer olarak korunmasını ve tescillenmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...