SIRADIŞI GALİBİYET
Takım savunmalarının çöktüğü , orta sahaların kolay geçildiği iki takım adına da forvet oyuncularının formda olduğu zevkli bir maç oldu. Alınan bu 3 puan Avrupa Kupaları iddası için Sivasspor’un elini güçlendirdi.
Maç önü tahminlerinde gollü bir karşılaşma olacağını düşünüyordum . Ancak özellikle Sivasspor’un 5 golle kazanacağını tahmin etmek çok zordu. Boyd’un üstün hücum performansı Sivasspor’u bu haftada taşıdı. Haftalardır Max Gradel’in üstüne çok yük bindiğinden bahsediyordum. Tyler Boyd yükselen form grafiği ile Gradel’in üstündeki yükü bir hayli hafifletti. Yönetimin Boyd’u kiralamasının da ne kadar doğru bir hamle olduğunu görüyoruz. Savunma arkası koşuları ile Göztepe defansını kelimenin tam anlamıyla dağıttı. Maçın adamının Boyd olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bireysel performansların ön plana çıktığı maçta Sivasspor 5-0 ı yakaladıktan sonra oyun disiplininden tamamen koptu. Bu bölümde Ünal Hoca oyuna yaptığı hamlelerle arka arkaya iki gol bularak ibreyi kendi lehine çevirdi. Ancak farkın çok sürenin az olmasıyla sahadan mağlubiyetle ayrılmalarını kaçınılmaz oldu.
TARAFTARIN SEVDİĞİ AMA TEKNİK ADAMIN RAHATSIZ OLACAĞI SKOR
Bu gibi gollü maçlar futbol severler tarafından çok sevilir. Ancak teknik adamlar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Eminim ki Rıza Hoca atılan 5 gollün sevincinden çok yenilen 3 golle kızmıştır. Takım savunmasının kötü yapıldığı durumlardan teknik adamlar fazlasıyla rahatsız olurlar. Kısacası genelde teknik adamlar gollü maçlardan pek haz etmezler.
YOĞUN FİKSTÜR ÖNCESİ SON FIRSAT
Dünya Kupası Elemeleri kapsamında verilen milli aranın ardından takımlar yoğun maç temposuna girecek. İşte bu yoğun , tempolu ve sert karşılaşmalar için 2 haftalık ara son fırsat . Takımların bu arayı sezon öncesi kampları gibi yoğun çalışmayla geçirmesi şart. Milli ara dönüşü oynanacak maçların telafisi olmayacak. Sivasspor’un Rıza Hoca ile bu arayı fırsata çevirerek Trabzonspor karşısına güçlü şekilde çıkacağına inancım tam.