reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11

Mağlubiyete rağmen

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Son 3 maçını galibiyetle geçen Sivasspor , deplasmanda Trabzonspor’a karşıda fena futbol oynamadı. Ligin ilk bölümüne kıyasla oyununu geliştirmeyi başaran Rıza Çalımbay’ın takımı sahadan puansız ayrılmasına rağmen bana umut verdi.

Sezonun ilk resmi maçında Sivasspor , Süper Kupa finalinde Trabzonspor’a karşı 4-0 kaybetmişti. O gün alınan skor ve oynanan oyun dehşet vericiydi. Zaten Trabzonspor maçından sonrada işler benzer şekilde kötü gitmişti. Fakat Başakşehir galibiyetinden bu yana Sivasspor takım olarak adaptasyon sorununu aşarak gelişim göstermeye başladı. Henüz Sivasspor alıştığımız kalitesine bu sezon daha çıkamadı ama takımda ilk maça oranla olumlu anlamda bir değişim olduğuna net şekilde ortada. Ben Sivasspor’un bu sezonda taraftarını mutlu edecek bir performans sergileyebileceğine inanıyorum.

TRABZONSPOR GEÇEN SENENİN ÇOK UZAĞINDA

Şampiyon olmuş takımların neden kadrolarında bu kadar değişime gittiğini anlamıyorum. Özellikle bizim ligimizde bu durum sıkça oluyor. Şampiyon olmuş , başarı yakalamış takımın kadrosu bence başarısız olana kadar değişmemeli. Mutlaka eksik bölgelere takviye yapılmalı ancak bu sayı iki, üç bandında olmalı. Kulüplerimizin gençleşme adı altında yaptıkları bu değişimlerin neredeyse hiçbir faydası olmuyor. Sırasıyla; Başakşehir , Beşikteş ve Trabzonspor şampiyon oldukları yılın hemen ardından kadroda değişime gitmiş ve bir sonraki yılı çöpe atmıştır. İşte Trabzonspor’da bu modaya uyarak hazır kadrosunu bozdu. Anthony Nwakame dahil olmak üzere takım kadrosunun bozulmamasına gayret gösterilmeliydi. Bazı oyuncular için kulüplerin maddi fedakarlık yapması gereklidir. Bugün Trabzonspor geçen sezonki kadrosunu mumla arıyor. Umarım özellikle başarıyı yakalamış takımlarımız kadro istikrarını korumak için bundan sonraki dönemde daha dikkatli olur.

AVRUPA MESAİSİ

Sivasspor , Cluj karşında liderliğini korumak için kendi evinde sahaya çıkacak. Haftada iki maç oynamakta zorlandığını düşündüğüm Sivasspor için bir puan kötü sayılmaz. Ancak iç saha avantajını kullanarak Sivasspor’un galibiyet odaklı oynacağını düşünüyorum. Umarım maçın bitiş düdüğü çaldığında liderlik hala bizde olur.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...