Vali Davut Gül, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında öncelikle sabah saatlerinde şehitlikte düzenlenen anma törenine katıldı.
Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliğinde düzenlenen program şehitlerimizin mezarları başında Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.
Vali Gül ve il protokolü şehit aileleri ile yapılan dualara iştirak ederek kabirlere karanfil bıraktı.
Protokol üyeleri 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı´nda Özel Harekat Daire Başkanlığı´na darbe girişimcileri tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4. sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin´in kabrinide ziyaret ederek gül ve karanfil bıraktı.
Etkinlikler kapsamında daha sonra Vali Davut Gül ve il protokolü, öğlen namazı öncesinde Ulu Camide okunan mevlid-i şerife iştirak etti. Mevlit programının ardından Vali Gül ve beraberindekiler 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara´da şehit olan Hasan Yılmaz´ın Kangal/ Bektaş Köyünde yaşayan babası Osman Yılmaz ve ailesini ziyaret etti.