reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem VALİ AYHAN´DAN 29 EKİM MESAJI

VALİ AYHAN´DAN 29 EKİM MESAJI

2023 HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Görev yapmaktan onur duyduğum Sivasımızda değerli hemşerilerimle birlikte Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 19 Mayıs 1919´da Samsun´da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Erzurum ve Sivas´tan geçerek tüm vatan sathına yayılmış, milletin azim ve iradesi, Ankara´da Büyük Millet Meclisi´nin açılmasıyla nihai hedefine ulaşmıştır.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bağımsızlık mücadelesinin, imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmasında 4 Eylül Sivas Kongresi, önemli bir dönüm noktası olmuş, Türk Milleti´nin bağımsızlık aşkı, esareti kabul etmeyen kararlılığı Sivas´ta güç bulmuştur. 4 Eylül 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Sivas´ta toplanan Ulusal Kongre ile Cumhuriyet´in temelleri Sivas´ta atılmıştır. 100 yıl önceki tarihi kararlar, ülkenin kaderini tayin etmiştir.

Milli mücadelenin sona ermesinin ardından 13 Kasım 1937´de ilimizi ziyaretlerinde Atatürk, ?Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verilmiştir? vecizesiyle Sivas´ın önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Büyük fedakârlıklarla yürütülen kurtuluş mücadelesi, Anadolu´daki kongreler sonrasında 23 Nisan 1920´de ?Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir? hükmünün tescili, 29 Ekim 1923´te de Cumhuriyetin ilan edilmesi ile zaferle nihayete ermiştir. Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden

Cumhuriyet´in ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir.

Cumhuriyet´in ilanıyla Türk Milletinin ve Devletinin varlığı ve istiklali ebedileşmiş, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda yer almaya başlamış, herkese yönetime katılma hakkı tanıyan Cumhuriyet bu yönüyle bireylerde vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur.

Sivas halkı dün olduğu gibi bugünde, Cumhuriyet´e, milli iradeye sahip çıkmış, 4 Eylül´de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e 108 gün kucak açmış, 15 Temmuz´da yapılan hain kalkışmaya karşı dik durmuştur.

Bundan sonra da ilimiz, 2023 hedeflerine doğru Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla yürüyecektir. Üreterek, ürettikçe büyüyerek ve güçlenerek ilimizi her alanda hak ettiği üst seviyelere çıkartacağız. Üretimi ve istihdamı merkezine alan 100 proje hedefimize de ilerlemek için toplumun tüm bireyleri ile ve tüm sektörlerle aynı amaç etrafında kenetlenerek daha çok çalışacağız.

Bilge Kağan´ın Orhun Yazıtları´nda dediği gibi; "Milletimiz yaşasın, ili ve töresi bozulmasın diye gece uyumadan, gündüz yorulmadan, ölesiye bitesiye çalışmak...? hesapsızca, şuurla şühedadan ilham alarak koşmak mecburiyetimizdir, başka da çaremiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere O´nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutluyorum. Daha nice Cumhuriyet sevinçlerini huzurla ve coşkuyla yaşamak dileğiyle Sivaslı hemşerilerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.

***

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...