Daha önce ilçemizdeki öğrencileri Hekimhan şubesine taşıyarak eğitim veren umut ışığı rehabilitasyon merkezi Kangalda şube açtıktan sonra faaliyetlerine dahada hız verdi. Bu kapsamda okula devam eden öğrencilerin yararına bir kermes düzenleyen umut ışığı rehabilitasyon merkezi yapmış olduğu hizmetlerle halkın takdirini toplamaya devam ediyor.
Kermeste yiyecek, kıyafet ve el işi örnekleri sergilenirken okula devam eden öğrenci ve velilerinin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Okulun kurucu müdürü Mustafa Yetiş kermese gelenlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu tür çalışmaların ileriki zamanlarda da devam edeceğini söyledi. Gazetemize konuşan Yetiş, şunları söyledi. Rehabilatasyon merkezi anlamında önemli bir hizmet yaptığımızı düşünüyoruz. Engelli çocuklarımızı evde kendi başlarına bırakma yerine eğitim faaliyetlerine katarak sosyal yaşamın içine çekmeye gayret ediyoruz. Hiç birimizin yarın bir engelli olmayacağına dair garantisi yok. Kangala geldiğimizden beri vatandaşların dua ve desteğini yanımızda hissediyoruz. Bu manada belediye başkanımız ve kaymakam beyin önemli desteklerini gördük. Şimdilik taziye binasının bir bölümünde idareten hizmet vermeye çalışıyoruz. İleriki günlerde daha müsait bir mekana geçerek çok daha yararlı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız Mehmet Öztürk ve kaymakamımız İsmail Altan Demirayak beye umut ışı ailesi olarak teşekkür ediyoruz.
KERMESE YOĞUN İLGİ
19 Mayıs günü Kangal Belediye düğün salonunda düzenlenen kermese vatandaşların yanısıra protokol üyeleride yoğun ilgi gösterdi. Kermese Kaymakam İsmail Altan Demirayak, garnizon komutanı Haldun Lüleci, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Recep Uçar, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Arslan ve çok sayıda daire amiri katıldı. Kermesi gezen Kaymakam Demirayak, almış olduğu el örgüsü bir çift patiği ilçe tarım müdürü Murat Kardeşe hediye etti.
Daha sonra şark köşesine oturan protokol mensuplarına yiyecek ikramı yapıldı. Yapılan ikramlardan en fazla ilgiyi aşure ve zerde tatlısı gördü.