reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Turgut Özal Üniversitesi'nde Kadınlar Günü'ne özel e-konferans

Turgut Özal Üniversitesi'nde Kadınlar Günü'ne özel e-konferans

Turgut Özal Üniversitesi'nde Kadınlar Günü'ne özel e-konferans

MALATYA (İGFA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan video gösterimi ile başlayan program Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un moderatörlüğünde başladı. Yeri geldiği zaman canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan kadınların haklarını ödeyemeyeceğimizi söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “ Kadın; şehit tabutuna sarılmış gözyaşı döken şehit anasıdır. Kadın; bebeği sırtında Kurtuluş Savaşı'na mermi taşıyandır. İnsan olmanın vesilesidir kadın, vatanını savunmak için erkek kılığına giren Halime Çavuş'tur. BKimisi keskin nişancılık yaptı, kimisi bambaşka katkılarla, bambaşka kahramanlıklarla tarihe geçti. Evet Nezahat Onbaşı bu ünvanı aldığında henüz 12 yaşında bir kız çocuğuydu. Kadın Nezahat Onbaşı’dır. Havva'dır kadın. Sevgilinin can damarı Amine'dir. Latife eş Hatice’dir. Bir iffet abidesi Meryem'dir” ifadelerine yer verdi.

"SİZ ONLARI ALLAH'IN EMANETİ OLARAK ALDINIZ"

Peygamber Efendimizin, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır.” Hadis-i Şerifi'nin önemini vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “Sevgili Peygamberimiz "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira siz onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız." buyurarak konunun ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir” ifadelerine yer verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınları milletin gücü olarak belirttiğini hatırlatan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “ Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.” ifadesi de kadınlara vermiş olduğu değeri göstermektedir” diye konuştu.

Ülkemizde maalesef kadına yönelik şiddetin her çeşidi ile karşılaştığımızı açıklayan Karabulut, "Bu durumu bir mesele haline getirmek, bununla mücadele etmek ve bunu önlemek hepimiz için bir vazifedir. Hepimizin, bulunduğumuz yerlerde bütün kuvvetimizle mücadele etmemiz, canla başla karşı koymamız ve sessiz kalarak ortak olmamamız gereken bir kötülüktür” dedi.

Kadına yönelik şiddet konusuna ve kadın haklarına değinen Kadın Hakları Savunucusu Hukukçu Kezban Hatemi, “Biz nasıl bir toplum olduk, neye devşirildik. Kuşların, leyleklerin hukukunu koruyan bir gelenekten gelen bir nesil, kadına reyhan sapının ucuyla bile dokunmayın diyen sevgili peygamberime rağmen biz nasıl bu hale geldi. Amaç 6284 sayılı kanunu kaldırmaktır. İstanbul Sözleşmesi’nde ne var? İstanbul sözleşmesinden evvel İstanbul sözleşmesinden daha ağır cümleleri ihtiva eden Birleşmiş Milletlerin de onayladığı 1979 CEDAW sözleşmesi var” ifadelerini kullandı.

İş insanı Girişimci Demet Sabancı, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün söylediği şekilde, dünyada her şey kadının eseridir. Uzun zamandır hem ülkemizin yurt dışındaki tanıtımı hem de ülkemizdeki kadınlarımız için (TİKAD) Türk İş Kadınları Derneği ile birlikte birçok görevde yer aldım ve inanıyorum ki kadının gücü ben değil, biz olabilmekte. Bu birlik noktasında kadın girişimcilerimiz için özel bir e-ticaret sitesi kurduk. Yaklaşık 3 ay önce hayata geçti. İsmi shopstarwomen. Bildiğimiz klasik e-ticaret sitesi gibi görünmekle birlikte aslında çok inovatif, belki de dünyada bu anlamda ilk kez yapılmış bir e-ticaret sitesi. En büyük özelliği, merkez noktasında Türk girişimci ve üretici kadınların yer alması. Burada öyle bir şey planladık ki. Hem ticaret yapılabilsin hem de bir anlamda ülkemizin tanıtımına destek olabilelim. Yani iç turizme ekonomik olarak bir destek verelim”ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Sevilay Yılman, arşivine baktığında her 8 Mart'ta, her kadın cinayetinde, her kadına şiddette bir yazı kaleme aldığını vurgularken, bir şeyleri değiştirememenin sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Gazeteci TV Moderatörü Didem Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...