TANAP´ın geçtiği 14 ilde 3.600 engelli ve ailesine ulaşılacak. Engelliler işverenlerle bir araya getirilerek iş hayatına katılması sağlanacak, 695 araç gereç dağıtılacak... TANAP´ın tanıtım projesi yarın Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılacak.
Türkiye için stratejik önemde yar alan TANAP, hat güzergahındaki kentlerde engellileri istihdama kazandıracak. Proje için 6,3 milyon liralık yatırım yapılacak. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEİP) ile DİSODER tarafından yürütülen ESKİP projesi ile hat güzergâhındaki 14 il ve bağlı ilçelerdeki engelliler, aileleri ile birlikte sosyal hayata ve iş dünyasına kazandırılacak.
DİSODER tarafından, 6.3 milyon TL´lik bir yatırımla Sivas´tan başlayıp, Boru Hattı güzergâhındaki; Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Bursa illerinde gerçekleşecek proje ile tam 3 bin 600 engelli ve ailelerinin hayatlarına dokunulacak.
ESKİP (Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi) ile TANAP Boru Hattı güzergâhındaki 14 ildeki engellilerin, aileleriyle birlikte sosyal hayata ve iş dünyasına katılımları desteklenerek her türlü hizmete erişimleri sağlanacak.
Proje ile engellilerin haklarına ilişkin farkındalık eğitimleri, güçlendirme eğitimleri ile her türlü sosyal hizmete ulaşmalarının kolaylaştırılması, işverenlerle bir araya getirilerek iş hayatına kazandırılmalarının sağlanması ve 5 pilot bölgede engelliler için tam donanımlı merkezlerin kurulması planlanıyor.
Projenin araç-gereç dağıtımı ve erişebilir mekan açılışlarının başlangıcının duyurulacağı Sivas´ta yer alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü Daire başkanlıkları binası A ve B Blok engellilerin erişimini kolaylaştırabilmek için erişebilir hale getirildi.
Konuya ilişkin, 17 Nisan Çarşamba günü, saat 12.30´da, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük binasında projenin tanıtımına yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.