SAADET PARTİSİ İLÇE KONGRESi YAPILDI
Saadet partisi olağan ilçe kongresi önceki gün partinin toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Genel Kurul toplantısına SP il müfettişi Dursun Coşar, il sekreteri ve Kangal ilçe sorumlusu Lokman Hatip, il seçim işleri başkanı Hurşit Doğan, il teşkilat başkan yardımcısı Harun Gül ve il yönetim kurul üyesi Hüseyin Akgül, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Coşku ve kararlılığın hakim olduğu kongrede bir konuşma yapan Saadet partisi Sivas il müfettişi Dursun Coşar, Akparti ve HAS partiye yüklendi. Özellikle iktidar partisinin tarım politikalarını eleştiren Coşar, çiftçi ve köylünün görüp görebileceği en iyi hükümetin 54 ncü Erbakan hükümeti olduğunu ifade etti. Efsane hükümet refah-yol döneminde 2.2 kg. buğday ile 1 litre mazot alınıyorken şimdilerde 1litre mazot almak için 5.3 kg. buğday satmak gerektiğini söyledi. Verdiği çeşitli örneklerle tarımsal girdi fiyatlarının fazlalığına dikkat çeken Coşar, çiftçi ve köylünün refah-yol dönemine göre 2-3 kat daha fakirleştirildiğini söyledi.
Daha sonra eleştirilerini HAS partiyi yönelten Dursun Coşar Kurtulmuşun Saadet partisinden ayrılma süreciyle ilgili önemli iddialar da bulundu.
Tartışmalı İftar yemeğini dönemin İstanbul il teşkilatının bir tertibi olduğunu söyleyen Coşar, bunu çeşitli gazetelerde çıkan haber ve köşe yazarlarının sözleriyle belgeledi. En son TRT de yayınlanan çıkış yolu programına katılan Zaman ın genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlının SP yetkilileri iftara mutlaka gelin size haber çıkacak şeklinde basın yayın kuruluşlarına haber verildiğini tvdeki programda dile getirdiğini belirtti. Has partinin listesine çeşitli kesimlerden insanlar yazarak prim yapma hevesi ile hareket ettiğini belirten Coşar, dikkatli insanların bu aldatmacaya gelmediğini dile getirdi. Has Partinin kendini tanımlamada içine düşmüş olduğu çelişkilere de dikkat çeken Çoşar, yıllardır Akpartinin bula bula muhafazakar demokrat kavramını bulduğunu bunların ise herhalde muhafazakar sosyalist benzeri kavramlara sarılacağını söyledi.
Konuşmalardan sonra yapılan oylamada Kangal Saadet Partisinin yeni ilçe başkanı Göksel Karataş oldu.