reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem "Sivas´ı yaşayın"

"Sivas´ı yaşayın"

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine seslendi. "Sivas´ta bulunduğunuz sürece Sivas´ı yaşayın. Burası yaşanılacak bir şehirdir."

MUHABİR: Haber Merkezi

Muhammed Demir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğünün fakültelere yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik düzenlediği Sivas tanıtım günleri devam ediyor. Bu kapsamda Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Teknoloji Fakültesi ve Veteriner Fakültesi öğrencilerine hitap etti. Sivas´ın geçmişi ve bugünü ile ilgili bilgiler veren Türkmenoğlu, "Sivas yaşanılacak bir şehirdir. Burada bulunduğunuz süre içerisinde Sivas´ı yaşayın" dedi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay´ın ardından kürsüye gelen Türkmenoğlu, Sivas´ın tarihi, kültürel ve ticari yaşamı ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Sivas´ın adıyla, tadıyla gelenlerin hayran kaldığını ve giderken de üzüntüyle gittiğini belirten Türkmenoğlu, "Sizler de, buradan mezun olup gittiğinizde 30-40 yıl geçse bile Sivas´ı hasretle hatırlayacak ve yad edeceksiniz. Biz sizleri sadece Sivas´a gelmiş öğrenciler olarak görmüyoruz. Siz bizim için birer kültür ve turizm elçisisiniz. Sivas Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehirdir ve Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadeleyi 108 gün Sivas´tan idare etmiştir" diye konuştu.

Türkmenoğlu, dernek çalışmaları il ilgili de öğrencilere bilgiler vererek, geçmiş yıllarda başta İletişim Fakültesi olmak üzere diğer bazı fakültelerde ortak projeler yürüttüklerini ifade etti. Türkmenoğlu,"Son düzenlediğimiz eski Sivas kıyafetleri definesinden elde ettiğimiz geliri Cumhuriyet Üniversitesi´nde okuyan öğrencilere burs olarak verdik" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...