reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas Tarih ve Kültür Şehri

Sivas Tarih ve Kültür Şehri

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ?Sivas ve Üniversite Tanıtım Günleri? ne katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Cumhuriyet Üniversitesi tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ?Sivas ve Üniversite Tanıtım Günleri? dolayısıyla Diş Hekimliği Fakültesi´nde düzenlenen programa konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen programa; Fakülte Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, akademisyenler ve birinci sınıf öğrencileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program Sivas´ın ve Cumhuriyet Üniversitesi´nin tanıtım gösterileriyle devam etti.

?SİVAS´I TERCİH ETMEKLE DOĞRU YAPTINIZ?

Rektörlük tarafından üniversiteye yeni katılan öğrenciler için oldukça anlamlı bir program yapıldığını söyleyen ve davet içinde teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, ?Severseniz sevdiğiniz her yer güzeldir ve sevdiğiniz yerde mutlu olursunuz. Sizleri tebrik ediyorum, çalıştınız, çabaladınız ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gibi nitelikli bir okulu kazandınız. Gösterdiğiniz gayret ve verdiğiniz emeğin karşılığı olarak bu nasip sizlerinmiş. Sivas´ı tercih etmek bir ayrıcalıktır. Bu doğru tercihlerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Zira Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sahip olduğu modern kampüsü, nitelikli alt yapısı, köklü geçmişi ve konaklama imkanlarıyla, öğrencilerimiz için samimi, sıcak ve mutlu bir yuva niteliğindedir? dedi.

?GEZİN, DOLAŞIN, GÖRÜN?

Hem gezenin hem de okuyanın daha donanımlı olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Kaya, ?Farklı kültürler tanımanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu salık veriyorum ki, okuyun ama bununla beraber de gezin, dolaşın, görün. Türkiye kültür bakımından büyük bir zenginliğe sahip ama marifet bu farklı renkleri bir araya getirerek arı gibi çiçekten bal alabilmektedir? ifadelerini kullandı.

?SİVAS SİZLERE AYRI BİR UFUK AÇACAKTIR?

?Bulunduğunuz şehrin hazinelerini keşfederek onlardan beslenmeniz gerekir? ifadesini kullanan Genel Sekreter Kaya, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Şehir var, şehir var. Kimi şehirlerin ruhu var. Sivas kadimden gelen bir kültür, çok değerli bir hazine. Bu süreçte eğer sizler arzularsanız, Sivas ikinci üniversiteyi sizlere okutturur. Sivas; sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle, doğal güzelliklerle ve coğrafi konumuyla sizlere ufuklar açacaktır. Kent meydanı, medreseleri, camileri kadim geçmişimizin bugüne yansıyan önemli eser

leridir. Gökmedrese taşa nakşedilmiş nadide bir eserdir.

?BU ŞEHİRDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEKSİNİZ?

Sivas tarih ve kültür şehridir. 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi´nin yapıldığı binayı gezmeniz gerekir. Milli Mücadelede Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e 108 gün ev sahipliği yapan şehir Sivas´tır. Çünkü Sivas emin şehirdir. Halk ozanlarımız olan; Aşık Veysel, Aşık Ruhsati, Muzaffer Sarısözen, Nuri Üstünses bu topraklarda yetişmiştir. Pek çok türkünün Sivas menşeili olduğunu göreceksiniz. Bununla beraber nitelikli devlet adamları yetiştirmiştir. Halil Rıfat Paşa bunun en güzel örneklerindendir. Havalimanı yoluyla ve tren yoluyla bu şehre gelirseniz Nuri Demirağ´ı görürsünüz. Soyadını Atatürk´ten alan Demirağ, demir yollarının mimarıdır. İlk paraşütü üreten, ilk uçağı yapan yine Sivaslı Nuri Demirağ´dır. Sivas´ın optimal bir ölçekte yaşanabilir bir şehir olduğunu göreceksiniz. Ne büyük şehirlerin keşmekeşliğini ve yorgunluğunu yaşayacaksınız ne de küçük şehirlerin yoksulluğunu hissedeceksiniz. Bir öğrenci için yaşanabilir şehirdir. Süper ligde olan Sivasspor, hafta sonlarında size bir kapı açar. Sivas Devlet Tiyatrosuna sahiptir, çoğu şehirde bu imkanı bulamayabilirsiniz. Bununla beraber kışın Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nde kaymayı öğrenebilirsiniz. Farklı alternatifler sunan bir şehirde yaşayacaksınız. Şanlısınız. Zorluklardan yılmayın. Bu şehirden çok şey öğreneceksiniz.?

Programda Diş Hekimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu günün anısına Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya´ya plaket takdim etti.

Haber: Muhammed Demir

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...