reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sempozyumda Kangal´da konuşuldu

Sempozyumda Kangal´da konuşuldu

Sivas Kongresi´nin 100. Yılında Her Yönüyle Sivas Uluslararası Sempozyumunda ilçemize dair kültürel değerlerde konuşuldu

"Kangal Fıkralarına Metodolojik Yaklaşım"

Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve Sivas Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen "Sivas Kongresi´nin 100. Yılında Her Yönüyle Sivas Uluslararası Sempozyumu" 25-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Sivas´ta yapıldı. Sempozyuma katılan Kangallı yazar Hüseyin Çılga "Kangal Fıkralarına Metodolojik Yaklaşım" başlıklı bir sunum yaptı.

Çok sayıda konuşmacı katıldı

Kongre Binası Atatürk ve Entografya Müzesi´nde sempozyum açılış konuşmasında Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türk Tarih Kurumu Prof. Dr. Refik Turan ve onur konuğu Prof. Dr. Suraiya Fahoqhı birer konuşma yaptılar. Sivas Kongresi´ni farklı boyutlardan anlatılan oturumun ardından Cumhuriyet Üniversitesi´nin dört ayrı salonda yapılan konuşmalara farklı üniversiteden hocalar ve araştırmacılar bildiriler sundular.

Cılga, Kangal fıkralarından bahsetti

Sempozyumda Kangallı araştırmacı-yazar Hüseyin Cılga, Şehrin Hafızası konulu oturuma "Kangal Fıkralarına Metodolojik Yaklaşım" başlıklı bildirisiyle katıldı. İkinci günde dört ayrı salonda düzenlenen oturuma 99 konuşmacı katıldı. Sivas, her yönüyle farklı bildirilerle değerlendirildi. İki gün süren sempozyumun sonunda katılımcı konuklarla birlikte Divriği´ye bir gezi düzenlendi. Sempozyumda sunulan bildirilerin yer aldığı kitap, 4 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan etkinliklerde okuyucuyla buluşacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...