reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem SABIR ABİDESİ

SABIR ABİDESİ

Kangal -Gürsel Mahallesindeki evinde 25 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan felçli eşinin bakım hizmetlerini tam bir sabır abidesi gibi çeyrek asırdır yerine getiren ve bu şartlarda 5 çocuk büyüten Safiye Şahin, yılın değil çeyrek asrın annesi seçilse y

Kangal -Gürsel Mahallesindeki evinde 25 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan felçli eşinin bakım hizmetlerini tam bir sabır abidesi gibi çeyrek asırdır yerine getiren ve bu şartlarda 5 çocuk büyüten Safiye Şahin, yılın değil çeyrek asrın annesi seçilse yine azdır herhalde...

Evet adı Safiye, soyadı Şahin. Evde felçli bir eş, 80 yaşında bir nine ve beş çocuk. Kendisini hasta eşine ve çocuklarına adayan Şahin, Yıllarca fakruzaruret içinde yaşamış fakat kimseye el-avuç açmadan çocuklarını büyütmüş.. Çocuklardan dördünü evlendiren Şahin çiftinin bir çocuğu ise şu anda vatani görevini yapmakta.. Son iki yıldır almış olduğu bakım ücretinden başka geliri olmayan Şahin ailesi geçimlerini kıt-kanaat devam ettirmeye çalışıyorlar.

Önceki gün mahallenin aile hekimi Dr. Ömer Şeker, ibadullah camii imam-hatibi Hulusi Kılıçer ve mahalle sakinlerinden Ali Osman amca Şahin ailesini ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Hastanın durumu hakkında bilgi alan Dr. Şeker, hastanın kullandığı ilaçlar konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Felçli hasta Şemsettin Şahin’in eşi Safiye Şahin, eşinin 1956 doğumlu olduğunu ve bundan 25 yıl önce yanlış tedavi sonucu felç olduğunu ve o günden bu yana yatağa bağımlı hale geldiğini ifade etti. Konuşması ve hafızası oldukça canlı olan Şemsettin Şahin ise ilacını almadığı zaman uyuyamadığını, sigara içmediği zamanda rahatlayamadığını söylüyor.

Safiye Şahin, eşinin sağlığında 1.80 boyunda ve çok hareketli bir yapısının olduğunu şimdi ise günden güne eriyerek 28 kiloya kadar düştüğünü ve adeta bir deri bir kemik kaldığını belirtiyor. Çok zor günler geçirdiklerini fakat hiç bir zaman kahırlanmadıklarını kaydeden Şahin, “ele-güne muhtaç olmadan çocuklarımı büyüttüm ve dört kızımı evlendirdim. Oğlum ise şu an askerlik görevini yapıyor. İnşaallah sağ salim oda askerden gelir bir işe girerse zor günleri atlatmış olacağız” şeklinde konuştu. Yeşil kartlı olarak sosyal yardımlaşma vakfından yardım alıyormusunuz? sorusuna “Ben oraya gidip beklemeye utanıyorum ama Allah razı olsun bu kış biraz kömür desteği sağladılar” diye konuştu.

Aile hekimi Dr. Ömer Şeker, imam Hulusi Kılıçer ve mahalle sakinlerinden Ali Osman Aslan’dan oluşan ziyaretci heyeti Şahin ailesine geçmiş olsun dileklerini yineledikten sonra bir başka hasta ziyareti için evden ayrıldılar.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...