Özgür Özel: Cemil Tugay'ın burnundan fitil fitil getireceğim
Canlı yayında konuşan Özel, Tugay’a yönelik eleştirilerinde iktidar değişikliğine işaret ederek, “Burnundan fitil fitil getireceğim” ifadelerini kullandı.
Siyaset gündeminde dikkat çeken açıklamalara imza atan Özgür Özel, NOW TV ekranlarında katıldığı canlı yayında Cemil Tugay hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tugay’ın siyasi tutumuna tepki gösteren Özel, söz konusu durumun kendisinde rahatsızlık yarattığını belirterek, iktidar değişikliğinin ardından hesap soracağını söyledi.
“Midem Bulanıyor” Diyerek Tepki Gösterdi
Cemil Tugay’a yönelik eleştirilerini sürdüren Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Cemil Tugay’ın sözlerini duyduğumda midem bulanıyor. Midem bulanıyor, tüylerim diken diken oluyor. Şu genel seçimler, şu iktidar değişimi bir olsun, ben biliyorum onun ne niyetle oraya gittiğini. Aynı niyetle enine boyuna ondan hesap sorup, burnundan fitil fitil getirmezsem namussuzum.”
“PM’de Kimse İtiraz Etmedi”
Özel, Cemil Tugay’ın adaylık sürecine de değinerek, İzmir’de aday belirleme sürecinin zorlu koşullarda yürütüldüğünü savundu. Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde yaşanan değişim sürecini hatırlatan Özel, aday belirlenirken Parti Meclisi’nde herhangi bir itirazın olmadığını öne sürdü.
Özel, “İzmir’de aday belirlerken öyle veya böyle bir şekilde aday belirledik. O adayın belirlenmesinde PM’de bir kişi karşı çıkmadı. Dünyanın en yalancı ekibi çıkmış, özeleştiri yapın diyor. Hepinizin oyu var” ifadelerini kullandı.
“Gün Sayıyorum”
İzmir’deki adaylık sürecinde emeği olduğunu belirten Özel, Tugay’ın kendilerine verilen desteği boşa çıkardığını iddia etti. Tugay’ın tutumunu sert sözlerle eleştiren Özel, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Günün sonunda biz o adayı belirledik. İzmir’de benim emeğim var. İzmirlilerin bize gösterdiği sabır ve kredi var. Şimdi o ahlaksız aldı o krediyi götürdü AK Parti’ye sattı. İzmirlileri sattı AK Parti’ye.”
Özel, sözlerini “Gün sayıyorum resmen. Önce bu iktidarı değiştirip sonra o Cemil Tugay’ın bunları burnundan fitil fitil getireceğim” ifadeleriyle tamamladı.
Özel’in açıklamaları, Cemil Tugay’ın siyasi tutumu ve İzmir’deki yerel yönetim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.